Anasayfa Oyun Diablo Alternatifi Torchlight 2 Mercek Altında

Diablo Alternatifi Torchlight 2 Mercek Altında

Torchlight’ın ilk oyunu 2009 yılında indirilebilir olarak sunuldu. Kutulu versiyonları ise 2010 yılında Kuzey Amerika ve Avrupa, sırasıyla için 5 Ocak ve 9 Nisan tarihlerinde çıktı. Runic Games tarafından geliştirilip, Perfect World, Encore Inc.(Kuzey Amerika) ve JoWooD Entertainment(Avrupa) tarafından dağıtılan oyun, kısa sürede bir hayran kitlesi bile oluşturmuştu. Runic Games şimdi Torchlight 2 ile geliyor.

Diablo 3 çıkana kadar oyunculara sunulan materyallere bakıldığında, Diablo 3 ile birçok benzerlikleri olduğunu görmek mümkündü. Dikkatli inceleyenler zindanların, eşyaların, şehirlerin ve neredeyse hikâyenin bile Diablo 3’e çok, ama çok benzediğini görebilir. Ne var ki, Diablo 3’ün yıllarca süren hasretinden okula ve hatta oyun için işten günlük izinler alan oyuncular olduğu için Torchlight’ı farketmek biraz zor olurdu.

İşin tuhaf yanı, Runic Games’in Blizzard’la anlaşmalı mı hareket ettiğini de bilmek biraz güç olur. Oyundaki craft sistemine kadar görebileceğiniz pek çok şey Diablo 3 ile büyük benzerlik gösteriyordu. Diablo serilerine olan büyük benzerliği ise RPG oyuncularının büyük kısmını kendisine çekti. Blizzard, Torchlight, Diablo’nun ününü kapmasından korkmuş olacak ki, sonraki 3 yıl da oyun hakkında daha çok materyal vermeye başladı ve nihayetinde oyunu piyasaya sürdü. Torchlight geliştiricileri de, Diablo 3’ün dört zorluk derecesinin de biteceği bir zamana, 2012’nin yaz aylarında Torchlight 2’nin çıkış yapacağını duyurdu.

Bu süre zarfında oyunun ön siparişlere açılması, yayınlanan yeni materyaller, duyurular derken, oyunu bekleyen oyuncuların sayısı bir hâyli arttı. Özellikle, Diablo 3’ün Hell ve Inferno modlarında yere yapışmaktan ve Diablo 3’ün error’larından bıkmış oyuncular Torchlight 2’yi büyük bir merakla bekler oldular. Sadece onlar değil, oyunun kendisine ait bir hayran kitlesi var, onlar da çok büyük bir merakla Torchlight 2’yi bekliyorlar. Çevremde bizzat bunların örneğini görmemden dolayı bunları yazıyorum. Hiçbir şekilde taraf tutma durumu aklınıza gelmesin; Runic Games, Torchlight 2 ile yine hayran kitlesini mutlu edecek gibi görünüyor.

Yayılan bilgilerden en fazla dikkat çekeni ise oyuna eklenecek olan co-op sistemi oldu. Çoklu oyuncu sistemiyle ve bazı değişikliklerle desteklenecek olan ikinci oyunun, ilk oyunda olduğu gibi Mac ve Windows destekleyecek. Şimdilik Xbox 360 versiyonu ile ilgili gerçekleşemesine uygun bir bilgi yok. Oyuncular rastgele, ama gayet iyi tasarlanacak olan zindanlarda hem arkadaşlarıyla ve hem de tek başlarına dolaşabilecekler.

Oldukça uzun bir kampanya sunan Torchlight 2’de ilk oyuna nazaran daha fazla geliştirilmiş özellikler olacağını belirtmiştik. Hatırlarsanız ilk oyunda, 3 karakter vardı ve biz bu karakterlerin dış görünümüne hiçbir şekilde müdahale etmeden oynuyorduk. İkinci oyunda bu durumu düzelten Runic Games, günlük dönemleri, hava efetklerini ve geliştirilmiş kullanıcı arayüzü ile oyuncuları Torchlight 2’ye bağlayacak. Oyundaki karakteri birazdan kısaca tanıtacağım, ama ondan önce şunu da söyleyeyim; az önce bahsettiğim, ilk oyundaki karakter özelleştirme eksiği ikinci oyunda olmayacak. Oyuncular, cinsiyet, saç ve yüz şekillerini diledikleri gibi değiştirecekler. Evcil hayvan sistemi ve balık tutma da ikinci oyunda yerini koruyacak.

Torchlight 2 Karakterleri…

Torchlight’ın ilk oyununda üç karakter seçebiliyorduk ve bu üç karakterin kişisel özelliklerini hiçbir şekilde özelleştiremiyorduk. İkinci oyunda oyunculara bu imkân veriliyor ve karakter sayısının dört olmasının yanı sıra, karakterleri özelleştirebileceğiz. Engineer, Outlander, Embermage ve Berserker temelli olarak oynayabileceğimiz daha fazla karakter var. Bu karakterlerin her birine özel olarak tasarlanmış zırhlar, silahlar ve diğer özel ekipmanlar sayesinde karakterimizi tam bir ölüm makinesi hâline getirebiliriz. Yayımlanan fragmanı, oyun içerisindeki item’ların kullanışlılıklarını ve asıl önemli olan büyü sisteminin ne kadar gelişmiş olduğunu açıkça gösteriyor. Sınıflara özel olarak hazırlanmış büyü ağaçları, onların rakiplerine karşı avantaj sağlamasının yanında, dezavantaj da sağlıyor. Yanlış bir kombinasyonda karakterinizin ölmesi büyük bir olasılık hâline geliyor. Her sınıfın yanında yardımcı olarak seçebileceği ayrı evcil hayvanı olacak.

Düşmanlarımız…

Şuan için Torchlight 2’de karşılaşabileceğimiz yaratıklardan bazıları oyunun resmi internet sistesinde açıklanmış durumda; Ezrohir, Dwarf, Sturmbeornen, Varkolyn. Bunun yanında, oyun içerisinde bulunacağımız bazı üç bölge açıklanmış; The Beast Warrens, The Stygian Aerie Approach, Widowmaker Woods.

Bunlarla birlikte Torchlight 2’nin bomba gibi geleceğini düşünebiliriz, ama her ne kadar biz böyle düşünsek de, oyuna “ön yargı” ile bakan oyuncular olabilir. İşte biz de bu ön yargıları kırabilmek için böyle yazıları hazırlıyoruz ki, en başından beri dediğim gibi, bu yazıda tarafsız kalmaya özen gösterdik.

Torchlight 2, yazının başlarında da belirttiğimiz gibi 2012’nin yaz aylarında Mac ve Windows için çıkışını yapacak. Oyun için hazırlanmış birkaç fragmanı biz aşağıya iliştirdik. İlgili görselleri de aşağıdan inceleyebilirsiniz.

Torchlight 2’nin resmi internet sitesine ulaşmak için tıklayınız.

Torchlight 2’yi Steam üzerinden ön sipariş vermek için tıklayınız.