Anasayfa Haber Bir Kısa Film: Leeroy Jenkins

Bir Kısa Film: Leeroy Jenkins

İnternet fenomeni olan Leeroy Jenkins, kısa film olarak çekilirse.

World of Warcraft oynayanlar ya da birazcık internet memelerini takip edenler varsa Leeroy Jenkins onlara pek yabancı gelmeyecektir. Yabancı gelenlere ise tek çözüm kendisinden burada bir süre bahsetmek olacaktır.

World of Warcraft, Blizzard firmasının en büyük kazancını oluşturan ve dünya çapında milyonlarca kayıtlı oyuncusu bulunan bir MMORPG. Oyun dünyasından tamamen kopuk olan insanların bile bir kez duymuş olduğu WoW devasa bir kominite. Oyunun yaygınlaşmasıyla birlikte, viral videoları da aynı hızla internete yüklenmiş bir oyun.

Hikayemiz de işte World of Warcraft oyununda PALS FOR LIFE adı verilen loncanın, Blackrock Depths adlı dungeon içerisinde yaşadığı olayla gelişir. Ben Schulz adlı oyuncunun karakteri Leeroy Jenkins, bu loncaya dahil bir karakterdir. Oyuna mikrofon ile dahil olan grup çeşitli taktikler düşünüp, tartışırken o sırada, konuşmadan ve ekrandan uzak olan Schulz karakterinin başına geçerek internet fenomeni haline gelen o efsanevi “LEEEEEEEEEROOOOOOY JEEEEEENKIIINNSS” bağırışı ile yaratıklara koşturmaya başlar. Sonuç ise tüm grubun yaratıklar tarafınca öldürülmesiyle sonlanır. 31 Milyon kere izlenen video ise aşağıda gözükmekte:

http://youtu.be/LkCNJRfSZBU

Leroy Jenkins’in ünü bir anda interneti kasıp kavurur ve sonunda Blizzard yönetimine ulaşır. Her zaman için esprilere ve oyun için şakalara açık yüreklilikle katılıp, oyuncu düşüncelerine önem veren firma bununla ilgili elbette malzeme çıkaracaktır. Oyun içine Leeeeeeeeeeeeeroy! adlı başarımı eklemekle yetinmeyip, Warcraft’ın kart oyununa da Jenkins esprisi eklenmiştir. Elbette her sene düzenlenen BlizzCon’un da onur konukları arasında yer alan Ben Schulz bir anda ünlenecektir.

Jenkins ile genel bir bilgiye sahip olduktan sonra haberin asıl içeriğine yani başlıkla olan kısmına dönebiliriz. Çeşitli geyiklerin dolandığı Jenkins efsanesi son olarak Kanadalı gençlerin kısa film çalışmasına malzeme oldu. Tamamen WoW’dan bağımsız bir şekilde gerçekleştirilen kısa filmde, yaşananlar daha modern bir tarzda yansıtılmış. Toronto’da gerçekleştirilen CFC Uluslararası Kısa Film Festivali ( Worldwide Short Film Festival – WSFF )’ne Finn O’Hara adlı yönetmenin çalışmalarıyla sunulan çalışma oldukça beğeni toplamış. Biz de sizlerle bu kısa filmi paylaşalım istedik: