Anasayfa Oyun CoD: Black Ops 2, 24 Saatte 500 Milyon Dolar Kazandırdı

CoD: Black Ops 2, 24 Saatte 500 Milyon Dolar Kazandırdı

Call of Duty: Black Ops 2 yakaladığı satış rakamı ile yeni bir rekor kırdı.
Call of Duty: Black Ops 2 yakaladığı satış rakamı ile yeni bir rekor kırdı.

Activision’un açıkladığı rakamlara göre Call of Duty: Black Ops 2 ilk 24 saatte firmaya 500 Milyon Dolar kazandırdı.

Treyarch tarafından geliştirilen ve Activision tarafından yayınlanan Call of Duty: Black Ops 2, yapımcılarını bir gecede zengin etti. Activision satış rakamını bugün duyurdu. Black Ops 2, 2012 yılı içerisinde en çok kazandıran oyun olarak yerini çoktan aldı.

Call of Duty, 2. Dünya Savaşı konseptini bıraktıktan sonra üzerine yoğunlaştığı Modern Warfare ve Black Ops serileri sayesinde büyük bir oyuncu kitlesi toplamayı başardı. Gerek Single Player’da yarattığı karakterler ve hikayesiyle, gerek Multiplayer desteğiyle oyunseverlerin aradığı marka oldu.

Activision CEOsu Eric Hirshberg Call of Duty insanların sadece satın aldıkları bir ürün değil, artık bir marka. Her Kasım ayında oyun çıkarmak yerine, gelenekselleşmesini planladığımız, dünya çapında bir fenomen olacak Call of Duty sezonunu başlatmak istiyoruz ” diyerek oyunun geleceği hakkında birazcık bilgi vermiş oldu.

Call of Duty’nin bu kadar satmasının sebebi tüm platformlar için çıkmış olması. Halo 4 sadece Xbox 360 ve PC için çıkarken ilk gününde 220 Milyon Dolarlık bir gelir elde etmişti.