Anasayfa Makale Yazar Köşeleri John McAfee Guatemala Polisi Tarafından Tutuklandı

John McAfee Guatemala Polisi Tarafından Tutuklandı

McAfee güvenlik yazılımlarının kurucusu John McAfee Guatemala'da tutuklandı.
McAfee güvenlik yazılımlarının kurucusu John McAfee Guatemala'da tutuklandı.
McAfee güvenlik yazılımlarının kurucusu John McAfee Guatemala'da tutuklandı.
McAfee güvenlik yazılımlarının kurucusu John McAfee Guatemala’da tutuklandı.

McAfee yazılım şirketini kuran John McAfee’nin Guatemala polisi tarafından tutuklandığı açıklandı. Ancak işin arkasında tam bir polisiye macera var.

McAfee firması 1987 yılında John McAfee adında bir yazılımcı tarafından kuruldu. Müşterilerine güvenlik yazılımları sağlayan firma 2010 yılında Intel tarafından 7.68 Milyar Dolara satın alınmıştı.

John McAfee ise 1994 yılında firmadan ayrılmıştı. ABD’de yaşanan finansal kriz sürecinde 100 Milyon Dolarlık servetinin 4 Milyon Dolarını kaybeden McAfee, 2009 yılında Belize’ye yerleşmişti. Daha az vergi ödemeye başlayan yazılımcı 3 yıldır rahat bir yaşam sürdürüyordu. Ta ki geçen aya kadar.

Yaşadığı bölgedeki komşusu Gregory Viant Faull’un öldürülmesiyle olaylar karışmaya başladı. Polis cinayet soruşturması sürecinde, John McAfee’nin ifadesini almak istiyordu. Ama McAfee bir anda kayıplara karıştı. Bu noktadan sonra McAfee, cinayetten birinci şüpheli olarak aranmaya başladı.

Komşuları McAfee’nin saldırgan köpekleri olduğunu, evinde yasadışı silah ve ekipmanın yanı sıra uyuşturucu sakladığını söylediler. McAfee, avukatı üzerinden köpeklerinin saldırgan olduğunu kabul etti. Ancak diğer iddiaların yalan olduğunu söyledi. Ayrıca Faull cinayeti ile hiçbir alakası olmadığını belirtti.

McAfee, Gregory Viant Faull'un cinayetinden birinci şüpheli olarak aranıyordu.
McAfee, Gregory Viant Faull’un cinayetinden birinci şüpheli olarak aranıyordu.

McAfee’nin açıklaması bu noktadan sonra oldukça ilginçleşmeye başladı. Komşusu Faull’u öldürenlerin bir takım silahlı adamlar olduğunu ve aslında kendisi için geldiklerini açıkladı.

İzini kaybettirerek yasadışı yollarla Guatemala’ya giren John McAfee, avukatı Telesforo Guerra aracılığıyla hükümetten sığınma isteğinde bulundu. Belize’de hayatının tehlikede olduğunu ve elinde oldukça gizli bilgileri açıklamak istediğini belirtti. Belize politikacılarının bağış yapması için baskı uyguladığını ancak reddettiğini, bu yüzden öldürüleceğini öne sürdü.

Bulunmamak amacıyla yerini oldukça gizli tutan McAfee, Interpol ve yerel polisin ortak çalışmasıyla çarşamba günü kaldığı otel odasında ele geçirildi. Tutuklanan John McAfee’nin nerede tutulduğu bilinmiyor. Guatemala hükümetinin tutukluya ne yapacağı açıklanmadı.

Guatemala başbakanı tutuklama olayının ardından John McAfee’nin akıl sağlının yerinde olup olmadığını öğrenmek istedi. Anti-virüs programları üzerinde uzman bir yazılımcı olan McAfee’nin yasadışı işlere bulaştığı iddia ediliyor. Ancak hikayenin öteki tarafında hayatının tehlikede olduğunu söyleyen biri var.

Latin Amerika’da yaşanan bu polisiye macera Hollywood filmlerini andırıyor. John McAfee, bir komploya kurban gitmiş olabilir ya da gerçekten gizli örgütler ile işbirliği içerisindeydi.