Anasayfa Haber BMW, Resmi Olarak 4 Serisinin Konseptini Tanıttı

BMW, Resmi Olarak 4 Serisinin Konseptini Tanıttı

Alman otomotiv sektörünün devi olan BMW, bazı gizli bilgiler piyasaya sızdıktan kısa bir süre sonra tüm detayları resmi olarak duyurmak zorunda kaldı. Tanıtımın ana kahramanı konsept olarak sunulan 4 Serisi Coupe oldu…

BMW Concept 4 Series Coupe Resim Galerisi İçin Tıklayın!
BMW Concept 4 Series Coupe Resim Galerisi İçin Tıklayın!

 Concept 4 Series, şu anda piyasada bulunan 3 serisi Coupe ve Cabrio modellerinin yerini alacak. BMW yönetimi, 5 ve 6 serisi olduğu gibi bu tür modeller için yeni isimlendirmeye gitti. Daha önce benzer bir yolu Audi ve Mercedes izlemişti.

BMW Concept 4 Series Coupe, BMW 3 Series Coupe serisine estetik ve şıklık anlamında yeni boyut kazandırıyor. “4” numara sadece yeni model anlamına gelmiyor, bu numara aynı anda da bir modelin evrim zirvesini ifa ediyor.

Yeni modelin tekerlek arası mesafesi 3 serisine göre 50mm büyüdü – 2810mm. Ön takım genişliği 45mm artarken arka genişlik 80mm kadar arttı. Genel olarak BMW Concept 4 Series Coupe 44mm daha geniş (3 serisi – 1826mm) ama aynı anda 16mm daha alçak (1362mm). Aracın uzunluğu da 4641mm oldu.

Yeni modelin ön tarafı F30 kasasının hatlarını takip ediyor yalnız tasarımcılar 4 serisine daha agresif bir görünüm kazandırmayı başardılar. Modelin ön tarafında en çarpıcı unsur büyük hava emiş delikleri ve ızgarası oldu. Konsept olmasına rağmen otomobilin sadece tasarım anlamında değil aerodinamik yapısı gibi tüm detayları titizlikle geliştirildi ve tasarlandı. Arka tarafının gözdesi ise tampon ve onun içine gömülmüş egzoz boru çıkışları oldu. Tasarımı daha uzun süre betimleyebiliriz ama bu aşamada resimleri incelemenizi tavsiye ediyoruz. Gerçekten ne kadar değişik ve çarpıcı bir tasarım olduğunu göreceksiniz.

BMW Concept 4 Series Coupe salonu yine “Bavyeralı reçeteye” göre tasarlandı – spor, imtiyazlık ve ergonomik hatlar karışımı. Tüm kontrol cihazları sürücüye göre ayarlı. En önemli unsurlar, yoldan hiç göz ayırmadan kontrol edilebilecek güzel bir şekilde gruplandı.

BMW, yeni modelin teknik tarafını açıklamamaya karar verdi. Büyük olasılıkla motor ve şanzıman bilgileri yakın zamanda gelecek. Yalnız bazı bilgilere göre teknik özelliklerin bir kısmı 3 serisinden göç edecek – turbolu 4 ve 6 silindirli benzinli ve 4 silindirli dizel motorları ve 6-8 vitesli transmisyonlar. xDrive sistemine sahip olması da çok muhtemel.

4 serisi konsept olarak sunulmasına rağmen otomobil seri üretimine hazır gibi duruyor. BMW Concept 4 Series Coupe Dünya’ya Detroit Auto Show 2013’te tanıtılacak.