Anasayfa Oyun Heroes of the Storm Karakterlerine Yakından Bakalım

Heroes of the Storm Karakterlerine Yakından Bakalım

heroes of the storm

Blizzard’ın ses getiren yeni projesi Heroes of the Storm’un ilk 18 karakterine yakından bakıyoruz

Heroes of the Storm, BlizzCon 2013’e damgasını vuran ve bütün dikkatleri üzerine çeken yeni bir ücretsiz MOBA (Action-RTS) oyunu. Warcraft, Diablo, StarCraft serilerinden tanıdığımız karakterlerin olduğu HotS, League of Legends ve DotA 2’ye güçlü bir rakip olarak adım adım geliyor. Şu anda beta kayıtları başlamış olan oyunun, tanıtılan ilk 18 karakteri de ortaya çıkmış oldu. O karakterlere yakından bakalım:

1. Diablo

Diablo

Listeye Diablo evreninden katılan 5 karakterden biri olan Diablo, HotS’da karşımıza orta seviye yakın dövüş savaşçısı olarak çıkıyor. Oyunu yetenek odaklı oynayan agresif oyuncular için birebir. Ayrıca yakınında bulunan düşmanlara kritik zarar verebiliyor.

2. Naziba

Naziba

Diablo evreninden oyuna katılan bir başka karakter olan Naziba, yine orta seviye bir karakter. Mesafeli saldırılarıyla dikkat çeken Naziba, özellikle kalabalık düşman gruplarına karşı oldukça etkili. Naziba, ölen düşmanlarından mana ve sağlık puanı çekme yeteneği sayesinde pek çok oyuncunun favorisi olacağa benziyor.

3. Sonya

Sonya

Diablo evreninden listeye giren ve oldukça güçlü bir barbarian olan Sonya, diğer karakterlerin çoğunun aksine mana puanı değil, öfke puanı kullanıyor. Düşmanlara saldırdıkça artan öfke puanı sayesinde hızlı ve etkili vuruşlar yapılabiliyor. Özel yeteneği sayesinde düşmanlarından sağlık puanı emebiliyor.

4. Tyrael

Tyrael

Diablo serisinin en meşhur karakterlerinden biri olan Tyrael, Diablo gibi orta seviye bir yakın dövüş savaşçısı. Takım arkadaşlarına gelen zararı başka yöne iletebilmek gibi koruyucu bir yeteneği bulunan Tyrael her takımın vazgeçilmezi olacağa benziyor. Ayrıca öldüğü zaman büyük bir patlama yaratarak, çevredeki düşmanlarına zarar verebiliyor.

5. Valla

valla

Diablo serisinden oyuna katılan son karakter olan demon hunter Valla, suikastçi rolüyle oyuna dahil olacak. Uzak mesafeden saldırması için tasarlanan Valla’nın saldırı hızı, her başarılı saldırıdan sonra artacak. Ayrıca düşman Valla’nın çok yakınına yaklaşırsa, karakterimiz güvenli bir bölgeye kaçabilecek.

6. Abathur

abathur

Abathur oyuna StarCraft evreninden katılan ve özellikleriyle hayli dikkat çeken bir karakter. Abathur savaşa doğrudan katılmak yerine, takım arkadaşlarına çeşitli yetenekler kazandırıyor. Ayrıca iş zora düşünce haritadaki kritik noktaları da korumaya alabiliyor.

7. Jim Raynor

Jim Raynor

StarCraft serisinin unutulmayan karakterlerinden biri olan Jim Raynor, tam anlamıyla eğitim kahramanı olarak karşımıza çıkıyor. Blizzard tarafından oyunu tanıtmak için kullanılacak olan Jim Raynor, basit özelliklerinin yanı sıra Battlecruiser ve Banshee çağırarak, yakındaki düşman üniteleri ve binalarına zarar verebiliyor

8. Nova Terra

Nova

StarCraft: Ghost için düşünülen ancak son bir kararla StarCraft II’ye dahil edilen Nova, uzak mesafe oynamak isteyenler için birebir. Savaş alanının uzağındayken çok çabuk gizlenebilen ve gerektiğinde taklitlerini yaratıp dikkat dağıtabilen Nova, savaşa uzaktan dahil olmak isteyen oyuncuların en çok tercih edeceği kahramanlardan biri olacak gibi görünüyor.

9. Sarah Kerrigan

Kerrigan

StarCraft evreninin en sevimli(!) karakterlerinden biri olan Kerrigan, agresif oyuncular için tasarlanan bir karakter. Hızlı yapısı ve düşmana saldırdıkça artan kalkan gücü sayesinde devrilmesi en zor karakterlerden biri olarak görülüyor. Ayrıca Kerrigan, düşmanlarını kısa süreliğine bayıltma yeteneğine de sahip.

10. Tassadar

Tassadar

Tassadar StarCraft evreninden oyuna dahil olan son karakter. Tam bir Support karakteri olan Tassadar, takım arkadaşlarına geçiçi kalkanlar yaratabiliyor. Ayrıca yakındaki düşmanları tespit etmek ve savaş alanının yapısını değiştirmek Tassadar’ın işi.

11. Arthas Menetil

Arthas

Sıra geldi Warcraft karakterlerine. Yakın dövüşlerde kullanılması için oyuna dahil edilen Arthas, oldukça yüksek Stamina miktarına sahip. Düşmanlarını yavaşlatma ve dondurma gibi özelliklerinin yanı sıra Arthas, ölü ruhlar çağırıp düşmanlarına zarar verebilecek.

12. Elite Tauren Chieftain

Elite Tauren Cheiftain

Son derece heavy metal bir karakteri olan ETC, yine yakın dövüş odaklı bir karakter olarak düşünülmüş. ETC’nin en dikkat çekici özelliği olan savaş alanının istediği yerine atlama, karakterimize oldukça güçlü bir avantaj sağlıyor. Attığı gitar sololarıyla rakiplerini bayıltabilen ETC, metal müzik sevenlerin sabit karakteri olacak gibi görünüyor.

13. Falstad Wildhammer

Falstad

Bir cüce olduğu isminden belli olan Falstad, savaş alanına uzak durmayı tercih eden karakterlerden biri. Savaş alanının üstünden uçarak düşmanlarına çeşitli yollardan saldıran Falstad’ın, gelen zararlardan korunmak gibi bir özelliği bulunuyor. Ayrıca Falstad’ın düşmanlarını öldürmek için farklı yolları var.

14. Gazlowe

Gazlowe

World of Warcraft evreninden oyuna katılan Gazlowe, yakın dövüşte araç gereç kullananlar için ideal bir karakter. Çeşitli taretlerle düşmanlarına uzaktan zarar verebilmesinin yanı sıra, Xplodium sayesinde haritadaki önemli yerleri ele geçirebiliyor. Ayrıca Deth Lazor adlı silahı sayesinde ciddi zararlar verebiliyor.

15. Illidan Stormrage

Illidan

Elf-iblis kırması bir karakter olan Illidan, oyunu BlizzCon’da test eden oyunculara göre kontrol edilmesi en zor karakter. Yakın dövüşte kullanılan Illidan’in ölümcüllüğü, oyuncudan oyuncuya değişiyor. Doğru yetenekler kullanılarak bir ölüm makinesine çevrilebilen Illidan’in düşük sağlık puanı gibi önemli bir dezavantajı bulunuyor.

16. Malfurion Stormrage

Malfurion Stormrage

Illidan’in kardeşi olan Malfurion, oyunda yer alan bir diğer Support karakteri. Malfurion’un, takım arkadaşlarının sağlık ve mana puanlarını arttırma gibi hayati bir yeteneği bulunuyor. İş saldırıya gelince, işini uzaktan halleden Malfurion, düşman gruplarını çok uzaktan tespit edebiliyor.

17. Stitches

Stiches

Tank kelimesinin tam anlamıyla karşılığı olan karakterimiz Stitches, Warcraft’tan oyuna dahil olan bir başka yakın dövüşçü. Yükske saldırı puanı sayesinde ölümcül vuruşlar yapabilen Stitches, oldukça vahşi yetenekleri sayesinde oyunu agresif  oynayan oyuncuların gözdesi olmaya aday.

18. Uther the Lightbringer

Uther

Geldik son karakterimize… Warcraft evrenindeki en iyi karakterlerden biri olan Uther, bir diğer yakın dövüş karakteri. Ancak asıl özelliği savaş değil. Uther, yaralı takım arkadaşlarını iyileştirebilme yeteneğine sahip. Üstelik Uther ölse bile, ruh olarak oyuna dönüp bir süre daha takım arkadaşlarını iyileştirebiliyor.