Anasayfa Haber Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki Arıza İçin Uzay Yürüyüşü Yapılacak

Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki Arıza İçin Uzay Yürüyüşü Yapılacak

Uluslarası Uzay İstasyonu

Soğutma sistemindeki arızanın onarılması için 2 Astronot uzay yürüşü yapacak.

Geçtiğimiz günlerde Uluslarası Uzay İstasyonu’nda meydana gelen arızayı sizlere aktarmıştık. İstasyonun hayati parçalarından biri olan soğutma sisteminin arızalanması, yeryüzünde ve yörüngede kısa süreli panik yaratmıştı. Uluslarası Uzay İstasyonu’nun Soğutma Sistemi Bozuldu başlıklı haberimizde detayları öğrenebilirsiniz.

NASA’nın resmi olarak yaptığı açıklamaya göre onarma işlemi için yapılacak uzay yürüşü onaylandı. Expedition 38 Mürettebatı’ndan Rick Mastracchio ve Mike Hopkins 21, 23 ve 25 Aralık tarihlerinde uzay yürüyüşü yapacak. Soğutma sisteminde oluşan hatayı onarmak için istasyondaki yedek parçalardan birini kullanacaklar.

Açıklamalara göre bu sadece geçici bir çözüm olacak. NASA, daha önceden planlanmış bir kargo gemisinin uçuşunu da erken tarihe aldı. Orbital Sciences tarafından geliştirilen Cygnus kargo gemisi, Antares roketi ile Ocak ayı ortasında fırlatılacak. Bu kargo gemisi içerisinde soğutma sisteminin onarılması için gerekli olan asıl parçalar bulunacak. Bu sayede soğutma sistemi tam randımanlı olarak çalışabilecek.