Anasayfa Haber Iron Maiden Korsan Takipçilerini Daha Çok Seviyor

Iron Maiden Korsan Takipçilerini Daha Çok Seviyor

Iron Maiden

Iron Maiden, albümlerine yasadışı yollardan ulaşan kullanıcılarının yoğunlukta olduğu bölgelerde konser veriyor. Peki neden?

İngiltere’de kurulan ve Heavy Metal müziğe yön veren Iron Maiden grubu hakkında şaşırtıcı bir bilgi geldi. Dünya üzerinde milyonlarca albüm satan ve bir efsane haline gelen grup geçtiğimiz hafta bir açıklama yaptı.

Grup, albümlerini yasadışı yollardan indiren kullanıcıların yoğunlukta olduğu bölgeleri cezalandırmak yerine, onların üzerine eğiliyor. Yani ne kadar çok Iron Maiden albümünü korsan olarak indirirseniz, grubu canlı izleme şansınız o kadar artıyor.

Iron Maiden, Musicmetric adı verilen bir müzik analiz firması ile birlikte çalışıyor. Musicmetric, internet üzerinde dolaşan yasadışı indirme trafiğini takip ederek, ortaya bazı veriler çıkarıyor. Grup bu verileri inceleyerek korsan indirmelerin yoğun olduğu bölgelere konser turları düzenliyor.

Açıklamalara göre ilk 12 aylık süreç içerisinde grup 3.1 Milyon kişilik bir hayran kitlesi kazandı. Üzerine Haziran-Ekim 2012 tarihleri arasında düzenlediği konser turu dahilinde 5 Milyon kişiyi daha kattı.

Yani izledikleri politika oldukça stratejik. Eğer kullanıcılar sevdikleri gruba ulaşamıyorlarsa, korsan indirmeyi daha çok tercih ediyor. Bir kere canlı izledikten sonra ya da ülkelerine geleceklerini öğrendiklerinde, grubun orijinal albümlerine gözleri kapalı para veriyorlar.

Kendilerini bu tavırları nedeniyle tebrik ediyor, sizlere Iron Maiden’ın en iyi parçalarından birini sunuyoruz:

http://youtu.be/SXYuPMsThYs