Anasayfa Haber Porsche 717 Tamamen Elektrikli Olacak

Porsche 717 Tamamen Elektrikli Olacak

Porsche, doğrudan Tesla’yı hedef alan bir elektrikli otomobil üzerinde çalışmaya başlamış.

İngiltere kökenli Car Magazine tarafından yapılan bir habere göre, Porsche yeni bir elektrikli otomobili 2019 yılına yetiştirmek için çalışıyor. Alman otomotiv devi Volkswagen bünyesinde bulunan Porsche, 717 kod adlı bu yeni dört kapılı sedan modeliyle doğrudan Amerikan Tesla şirketinin otomobillerini hedef alıyor.

Porsche mühendisleri tarafından geliştirilen ve tamamen elektrikli olacak 717 modeli bu yüzden dört kapılı bir aile aracı olarak tasarlanıyor. Aracın tasarımına dair henüz herhangi bir resim yok, ancak içeriden sızan bilgilere göre Panamera modelinin daha küçük ve 911 hatlarına sahip bir versiyonuna benzeyeceği söyleniyor.

Porsche 717 modeli tüm alt gövde içine entegre edilecek ve 108 hücreden oluşacak farklı bir batarya sistemine sahip olacak. Yaklaşık 500 kilometre menzile sahip olması planlanan aracın her dingilinde bir elektrik motoru bulunacak. Bu şekilde devamlı dört tekerden çekişli olması planlanan araçta, elektronik kontrollü havalı süspansiyon bulunması da muhtemel. Bu söylentiler henüz Porsche tarafından doğrulanmadı, ancak BMW ve Mercedes gibi firmaların da benzer projeleri olduğu dikkate alınırsa, Porsche’un boş durmayacağını kestirmek güç değil.