Anasayfa Haber Microsoft, Havok’u Intel’den Satın Aldı!

Microsoft, Havok’u Intel’den Satın Aldı!

Intel’in popüler fizik motoru Havok Engine, Microsoft tarafından satın alındı

Havok fizik motoru geçtiğimiz yıllarda yüzlerce oyunun fizik altyapısını üstlendi. Artık çoğumuzun oyunların başlangıç ekranında ismini görmeye alıştığı Havok Engine’in yeni sahibi artık Microsoft. ABD’li teknoloji devi, Havok Engine’i dev yonga ürticisi  Intel’den satın aldığını açıkladı.

Havok Engine’ın Microsoft’a katılmasıyla birlikte pek çok kişi popüler fizik motorunun Microsoft oyunlarına özel olup olmayacağını merak etmeye başladı. Microsoft ise bugün konuya açıklık getirerek Havok teknolojilerinin her markanın AAA oyunlarında kullanılmaya devam edeceğini belirtti. Microsoft adına IGN’e konuşan temsilci, Havok’un ayrıca Sony ve Nintendo konsollarında da kullanılabileceğini açıkladı.

Satın almanın detayları halen gizli tutuluyor. Ne Intel ne de Microsoft cephesi, Havok’un ne kadara satıldığına dair bir bilgi paylaşmadı. Yayınlanan bir blog yazısında Microsoft, Havok teknolojilerinin özellikle bulut sisteminde kullanılacağını belirtti. Havok’un bulut teknolojisi ile buluşmasını gelecek Microsoft oyunu Crackdown 3’te göreceğiz.