Anasayfa Haber Feel Akıllı Bileklikle Duygu Analizi Gerçekleştirmek Mümkün

Feel Akıllı Bileklikle Duygu Analizi Gerçekleştirmek Mümkün

Giyilebilir teknolojilerin yelpazesi, akıllı saatlerden sanal gerçeklik ürünlerine kadar uzanıyor.

Her ne kadar teknoloji dünyasındaki dev isimler, giyilebilir teknolojilerin şekillenme aşamasında, bu alana yapılan yatırımları gereksiz bulsalar da şirketler önemli adımlar atmaya devam ediyor.

Giyilebilir teknoloji ürünlerinde kullanım için yeni grafik birimleri hazırlanırken otomobil üreticileri de bu teknolojiyi araç içerisine entegre etmeye çalışıyor.

Geçtiğimiz sene birçok farklı firmanın giriş yaptığı bu pazar, 2016’da da büyümeye devam edecek. Akıllı saat ve bileklikler artık yalnızca uygulama desteğiyle telefonlarla bağlantı kurup bildirim göstermek için değil, çeşitli sensörler yardımıyla farklı işlemlerde de kullanılabilecekler.

Sentio Solutions’ın hazırladığı Feel akıllı bileklik dört adet farklı sensör içeriyor ve bu sayede çeşitli parametreleri baz alarak duygu analizi gerçekleştirebiliyor. Sensörler, cilt sıcaklığı, nabız, kan hacmi ve galvanik deri tepkisi (cilt direnci ve ter bezi aktivitesinin ölçülmesi) gibi ölçümlerin yapılabilmesini sağlıyor.

SENTIO-SOLUTIONS-feel1Mobil uygulamasıyla akıllı telefon bağlantısı kuran akıllı bileklik, analiz edilen verileri doğrudan telefon üzerinden kullanıcısına sunuyor. Böylece stres seviyesi dahi analiz edilebiliyor ve kullanıcı uyarılabiliyor.Bu akıllı bilekliğin 149 dolardan satışa çıkması bekleniyor.