Anasayfa Haber Hollanda Polisi Kartallarla Drone Yakalıyor

Hollanda Polisi Kartallarla Drone Yakalıyor

Hollanda’daki emniyet birimleri kartalları özel olarak eğitiyor ve bu yırtıcı kuşlarla drone’ları havada avlıyor.

ABD, geçen yıl Şubat’ta drone’ların kayıt altına alınması için çalışmalarını başlatmıştı. Eğlence ya da ticari amaçlı birçok farklı alanda tercih edilen drone’lar kayıt altına alınarak kötü amaçlı kullanımın engellenmesi amaçlanıyor. Benzer bir uygulama ülkemiz için de geçerli oldu.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün yayınladığı genelgeyle Türkiye’de de drone uçurmak için kayıt zorunluluğu getirildi. Kayıt yaptırmadan drone uçuran kişiler hakkında yasal işlem başlatılacak. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü bu konuda cezai işlem uygulayabileceği gibi, Emniyet birimleri de drone’lara el koyabilecek.

ABD ve diğer birçok ülkede kayıt yaptırılmadan drone uçurulmaya devam ediliyor. İlgili kişiler hakkında yasal işlemler uygulandığı gibi havadaki drone’lar da emniyet birimleri tarafından avlanabiliyor. Birkaç hafta önce Michigan Teknoloji Üniversitesi, ağ atarak havada drone yakalayabilen sistemi duyurmuştu.

Hollanda’daki emniyet birimlerinin de drone’larla başı belada. Ülkede yasak ya da izinsiz olarak uçurulan drone’lar kartallarla yakalanıyor. Bunun için kartallara eğitim veren güvenlik birimleri, drone’ları bu kuşlar sayesinde havada yakalayarak etkisiz hale getiriyor. Güçlü ve büyük yapılarıyla drone’ların üstesinden kolayca gelebilen kartalların sayısı her geçen gün artıyor.

Videoda, daha çok havadan fotoğraf ve video çekimi için tasarlanan DJI Phantom’un kısa sürede yakalanması görülebiliyor. Drone yakalamak için kartallara özel bir alan hazırlanmış ve burada yırtıcı kuşlara eğitim veriliyor.