Anasayfa Haber MediaTek, Yeni Biyosensör Çipini Duyurdu

MediaTek, Yeni Biyosensör Çipini Duyurdu

MediaTek, sağlık ve fitness cihazlarında kullanım amaçlı MT2511 adını verdiği yeni biyosensör çipini duyurdu.

Birçok farklı şirket, giyilebilir teknolojiler konusunda çalışmalar yürütüyor. Özellikle son dönemlerde teknoloji firmalarının yanı sıra artık otomobil üreticileri de bu alana yöneliyor. Hatta geçen ay Ford, giyilebilir teknolojileri araçlara entegre edeceğini duyurmuştu. Giyilebilir teknolojilerin farklı alanlarda kullanılacak olması, elbette bu ürünler için bileşen hazırlayan firmaları da harekete geçiriyor.

Son olarak MediaTek, MWC 2016’da sağlık ve fitness cihazları için geliştirdiği biyosensör çipini duyurdu. MT2511 olarak isimlendirilen biyosensör çipinin en önemli görevi EKG (elektrokardiyografi) ve PPG (fotopletismografi) analizleri yapabilmesi. Böylece nabız ölçümü gerçekleştirilebiliyor.

Sağlık ve medikal ürünlerde kullanılan giyilebilir teknolojiler, yakın gelecekte daha da önem kazanacak. MT2511’in önemli avantajlarından birisi de düşük güç tüketimi. EKG ve PPG çekiminde 0.6mA’dan daha az enerji harcayan biyosensör çipinde 4KB SRAM bulunuyor. Bu da genel olarak sistemin güç tüketiminin düşmesini sağlıyor. EKG ve PPG’ye ek olarak EMG, EEG ve SpO2 sistemleriyle de veriler elde edilebiliyor.

Yeni biyosensör çipinin, var olan MediaTek giyilebilir sistemleri desteklediği ifade ediliyor. Bunlar arasında Android Wear tarafında MT2502, MT2523 ve MT2601 yer alıyor. MediaTek MT2511’in yılın ilk yarısında üretimine başlanacağını da ekleyelim.