Anasayfa Haber Hidrojenle Çalışan Drone Saatlerce Uçabilecek

Hidrojenle Çalışan Drone Saatlerce Uçabilecek

Hidrojenden güç alan yeni batarya teknolojisinin kullanıldığı drone’lar, saatlerce havada kalabilecek.

Drone’lar, birçok farklı sektör tarafından tercih ediliyor. Reklamcılık, taşımacılık, atmosferik incelemeler ve savunma sanayi gibi alanlarda kullanılan insansız hava araçlarının en büyük problemlerinden biri düşük batarya kapasitesi.

Günümüzde birçok teknolojik cihazda olduğu gibi batarya konusu drone’lar için de büyük sıkıntı. Çünkü bu insansız hava araçları en fazla 30 dakikaya kadar havada kalabiliyor. 15 yıl önce kurulan Intelligent Energy ise drone’ların daha uzun süre uçabilmesi için yeni nesil batarya teknolojileri üzerinde çalışıyor.

Şirketin hidrojenden güç alan yeni yakıt hücresi teknolojisi sayesinde drone’ların saatlerce havada kalması mümkün olacak. Hidrojen kullanılan yakıt hücrelerini yeniden doldurmak ve kullanıma hazır hale getirmek çok kolay. Bu yakıt hücrelerinin standart drone bataryalarına göre altı kat daha uzun süre uçmayı sağladığı belirtiliyor.

Akıllı yakıt hücresi olarak isimlendirilen bu teknolojideki bataryaların gelecek yıl ticari kullanıma hazır olacağı söyleniyor. Drone’ları özellikle ticari olarak kullanan şirketler için bu yeni batarya teknolojileri büyük önem taşıyor.

Meraklılar İçin: