Anasayfa Haber ABD Helikopterlerinin Yakıtını Robotlar Dolduracak

ABD Helikopterlerinin Yakıtını Robotlar Dolduracak

ABD, helikopterlerin yakıt ikmali sırasında oluşabilecek kayıpları önlemek için istasyonları insansızlaştıracak.

Helikopterler, savaş veya keşif durumunda kendilerine özel kurulan yakıt ikmal üslerine sürekli olarak git gel yaparlar. Savaş halinde bu durum biraz sorun oluşturabiliyor zira helikopterlerin yakıtları şu anda elle dolduruluyor ve bu yüzden kimsenin olmadığı çorak bir yerde askeri birlik barındırmak gerekiyor. Buradaki askeri birlik, helikopterlerin yakıtlarını doldurmakla sorumlu ancak savunmasız bir alanda kaldıklarından dolayı diğer birliklere göre biraz daha tehlike altındalar. ABD, söz konusu tehlikeyi azaltmak için insansız yakıt ikmal istasyonları yapma peşinde.

Helikopterler için yeni oluşturulacak yakıt ikmal istasyonlarında robotlar çalışacak. Robotik, eklemli kollar, hizalarını kendileri ayarlayacak ve helikopterlerin yakıtlarını dolduracak. Bu sayede boş bir alana askeri birlik koyma zorunluluğu ortadan kalkacak. Hem zamandan kazanılacak hem de tehlike en aza indirgenecek. İnsansız istasyonlar şu anda deneme aşamasında.

Autonomous & Robotic Remote Refueling Point (AR3P) yani Otonom ve Robotik Uzaktan İkmal Noktası ismi verilen istasyonların hizmete girmesi için daha vakit var. Deneyleri yapılan istasyonlar, her türlü senaryoya karşı test edilmeli ki sahada kullanılabilsin. Şu anda teknik risk değerlendirme kapsamında incelenen istasyonların gerçek dünyada test edilmesi için daha iki aşamadan geçmesi gerekiyor. Bir pürüz çıkmazsa istasyonlar ileride kullanıma hazır hale gelecek ve verilebilecek kayıplar en aza indirgenecek.

İlginizi çekebilir: ABD Ordusu Apache Helikopterlere Lazer Silahı Takıyor