Anasayfa Haber Yeni Yapay Zeka, AlphaGo’yu 100 – 0 Yendi

Yeni Yapay Zeka, AlphaGo’yu 100 – 0 Yendi

Go şampiyonunu 4-1’lik skorla yenen AlphaGo, yeni sürümü tarafından 100 – 0 yenildi.

2016’nın Mart ayında AlphaGo adındaki öğrenebilen yapay zeka, Go oyununda 18 kere dünya şampiyonu olan Lee Sedol ile karşı karşıya gelmişti. Yapay zekanın 4 – 1’lik galibiyeti sonrası tek galibiyetinin kendisini hayatında en mutlu eden galibiyet olduğu açıklamasını yapmıştı.

Aradan geçen aylar süresince AlphaGo’nun geliştirilmesine devam edildi. Yeni yapay zekanın tamamlanmasının ardından AlphaGo Zero adı verilen yapay zekaya, kendini yetiştirmesi için 3 gün süre verildi. Sıfırdan başlanan bu kendini yetiştirme sürecinin sonunda eski AlphaGo sürümünü 100 – 0’lık bir galibiyetle ezmeyi başardı.

Yeni yapay zekanın kendi kendine, ekstra insan müdahalesi olmadan çalıştığı 3 gün içerisinde, insanoğlunun binlerce yıllık Go bilgisinden ve tecrübesinden fazlasını öğrenmeyi başarması bir hayli ürkütücü. Dünyanın en iyi Go oyuncusunu 4 – 1 yenen AlphaGo’yu 100 – 0 yenmesiyle, yapay zekanın ucunun ne kadar açık olduğunu anlayabiliyoruz. 1 buçuk senede yeni özellikler katılan yapay zeka, 3 günde öğrendikleriyle bunu yapabiliyorsa yapay zeka işini daha iyi kavradığımızda, daha iyi donanımlarla ve daha fazla öğrenme süreçleriyle neler yapabilir, merak konusu…