Anasayfa Haber Belçika, Lootbox Sisteminin Kumar Olduğuna Karar Verdi

Belçika, Lootbox Sisteminin Kumar Olduğuna Karar Verdi

Battlefront 2 ile tekrar gündeme gelen Lootbox sistemi Avrupa’da yasaklanabilir.

Yeni oyunların pek çoğunda artık lootbox mikro ödeme sistemiyle karşılaşıyoruz. İçinden ne çıkacağı belli olmayan paketlerin para ile satılmasını esas alan lootbox sistemi, özellikle bazı oyunlarda oyuncuları bezdirebiliyor. Özellikle oyuncuyu güçlendiren içeriklere sahip olan lootbox’lar, kullanıcıları daha fazla para harcamaya itiyor.

Bu konuda geçtiğimiz hafta inceleme başlatan Belçika Adalet Bakanlığı, lootbox sisteminin kumar olduğuna karar verdi. İçinden ne çıkacağı bilinmeyen ve para ile satın alınabilen paketlerin, piyango biletlerinden pek farkı yok.

Bu noktada lootbox içinden çıkan içeriğin oyunda avantaj sağlayıp sağlamadığı da büyük önem taşıyor. Avantaj sağlayan içerikler, daha fazla lootbox satın alınmasına yönlendirebiliyor. Sadece kozmetik amaçlı içerikler bulunduran lootbox’lar ise biraz daha masum.

Belçika Adalet Bakanı Koen Geens “Oyun ile kumarı birleştirmek, gençlerin ve çocukların zihinsel gelişimi açısından tehlikelidir.” açıklamasını yaptı. Sadece Belçika’da değil tüm Avrupa’da yasaklanmasını isteyen Geens’in oyun dünyasını ne şekilde etkileyeceğini gelecek aylarda göreceğiz.

Star Wars: Battlefront 2 şikayetleri, bu gelişmede büyük pay sahibi olabilir. Lootbox’ların komple yasaklanması durumunda oyun geliştiricilerin nasıl bir yol izleyeceği merak konusu.