Anasayfa Haber WarCraft 3 Yeniden Canlanıyor

WarCraft 3 Yeniden Canlanıyor

WarCraft 3’e gelen güncellemeler, oyunun yeniden oyuncu kazanmasını sağlıyor.

Blizzard’ın 2002’de piyasaya sürdüğü WarCraft 3, uzun yıllar boyunca sevilen bir oyun olmayı başardı. Döneminin önemli espor oyunlarından olan WarCraft 3, fan yapımı haritalarıyla da yıllarca oynanmayı başardı.

Piyasaya sürülüşünün üzerinden 16 yıl geçen oyun, son dönemde çok sayıda güncelleme almaya başladı. Yayınlanan 1.29 PTR güncellemesi, oyunun güncel bilgisayarlarda daha düzgün çalışmasına olanak sağlarken, çok sayıda denge geliştirmesini de içeriyor. Güncellemenin yayınlanmasıyla birlikte Blizzard, Back2Warcraft ekibi ve eski WarCraft 3 profesyonelleriyle bir turnuva düzenledi.

Eski profesyonellerin katıldığı turnuva, herhangi bir rekabet ortamı olmamasına rağmen Twitch’te 20.000 izleyiciye ulaştı. Uzun bir süredir haftasonları WarCraft 3 yayını yapan Grubby, son dönemde neredeyse her yayınında anlık 8.000’in üzerinde izleyiciye ulaşıyor. Bu sayı, geçtiğimiz aylarda 3.000 – 4.000 seviyesindeydi. Diğer taraftan WarCraft 3 yayını yapan küçük yayıncılar da anlık 100 izleyici sayısına ulaşmaya başladılar. Battle.net sunucularındaki oyuncu sayısı da günden güne artıyor.

RTS türü ölmedi

Peki WarCraft 3’ün yeniden popülerleşmeye başlaması ne anlama geliyor? Aslında cevabı oldukça basit; RTS türü (gerçek zamanlı strateji) ölmedi. Son yıllarda piyasaya StarCraft 2 ve ek paketleri dışında herhangi bir üst seviye RTS oyunu çıkmadı. StarCraft serisi ise insanlarda Koreli profesyoneller ve benzerlerinin bulunduğu ve normal bir oyuncunun asla rekabet edemeyeceği hissini uyandırıyor. Dolayısıyla normal seviyede RTS oynamak isteyen oyuncular da bu oyuna fazla yanaşmadı.

WarCraft 3’ün yenilenmesi ise hem oyunu unutan RTS’cilere kendini hatırlattı, hem de teknik sorunlar sebebiyle oyundan uzak kalmak durumunda kalan oyuncuları yeniden kendine çekmeye başladı. 2002 yılında piyasaya çıkan bir oyunun tamamen aynı mekaniklerle yeniden ilgi toplaması, Blizzard kadar diğer oyun geliştiricilerin de ilgisini çekebilir. Zira WarCraft 3, oyuncuların kaliteli RTS’lere hasret kaldığını gösteriyor.

Bir beta (PTR) güncellemesiyle bu kadar gündem konusu olan 16 yıllık oyunun gerçek Battle.net entegrasyonuyla ne kadar ilgi toplayacağı ise merak konusu. Umuyoruz bu ilgi Generals ve Red Alert serilerinin güncellenmesine de yol açar. Age of Empires’ın 4. oyununun da geliştirilmekte olduğunu hatırlatalım.