Anasayfa Haber Call Of Duty Serisi Steam Üzerinde Devam Etmeyebilir

Call Of Duty Serisi Steam Üzerinde Devam Etmeyebilir

Call of Duty: Black Ops 4’ün sadece Battle.net’e özel olacağı iddia ediliyor.

Blizzard’ın az sayıdaki oyununu içeren ve sosyal özellikleriyle birlikte Steam benzeri işlev gören Battle.net servisine geçtiğimiz yıl ilk defa Blizzard’ın geliştirmediği bir oyun eklenmişti. Blizzard, Battle.net üzerindeki kendi oyunlarında olduğu gibi, Destiny 2’yi de Battle.net’e özel hale getirmişti. Yani Destiny 2’yi Steam’de veya PC’deki başka bir platformda almak ve oynamak mümkün değil.

Geçmişteki tüm oyunları Steam’de yayınlanan Call of Duty serisi de Battle.net’e taşınıyor olabilir. Bir kaynaktan elde edilen ekran görüntülerinde Call of Duty: Black Ops 4’ün, Battle.net’te Destiny 2’nin hemen altına yerleştirildiği görülüyor.

Kaynaktan alınan diğer bilgilere göre, Activision bundan sonra tüm büyük bütçeli oyunlarını Battle.net üzerinde yayınlayacak. Böylece platformlar arası problemlerin giderilmesi için ekstra geliştirme bütçesi ayrılmasına gerek kalmayacak.

Oyuncuların bu işe ne diyeceği ise merak konusu. Blizzard’ın oyunlarını takip eden oyuncular, Battle.net platformunu zaten kullanıyorlar. Fakat Blizzard oyunlarıyla ilgilenmeyen ancak Call of Duty serisini takip eden kitle daha önce Battle.net’i görmemiş bile olabilir.

Bu hamle, Blizzard’ın ücretsiz oynanan Hearthstone ve Heroes of the Storm oyunlarına fazladan oyuncu kazanabilir. Fakat Call of Duty serisine zarar verip vermeyeceği tartışmaya açık.