Anasayfa Haber Seagate, 14 TB Kapasiteli Sabit Disk Modellerini Duyurdu

Seagate, 14 TB Kapasiteli Sabit Disk Modellerini Duyurdu

Seagate, farklı amaçlar için geliştirilmiş 4 farklı 14 TB kapasiteli sabit disk modelinin duyurusunu yaptı.

Seagate, yüksek kapasiteli yeni sabit disk modellerini tanıttı. Bu tanıtımla birlikte Ironwolf, Barracuda, SkyHawk ve Exos serilerine 14 TB seçenekleri dahil edildi.

Ironwolf ve Ironwolf Pro 14 TB modelleri, NAS cihazlarında kullanılmak üzere tasarlanmış. Yılda 300 TB’ye kadar yazma yoğunluğuna dayanabilen bu modeller, dönüş titreşimi sensörlerine ve gelişmiş güç yönetimi özelliklerine sahip. Ayrıca Seagate Rescue Data Recovery Services ve Ironwolf Health Management yazılımlarını da beraberinde getiriyor.

Barracuda Pro modelleri, 3,5 inç boyutuyla iş istasyonları ve dahili kullanımlara uygun geliştirilmiş. 7.200 RPM dönüş hızına sahip olan Barracuda Pro, 250 MB/s veri aktarım hızına sahip. Ayrıca 256 MB boyutunda bir önbelleğe sahip.

SkyHawk diskleri ise güvenlik kamera kayıtları için geliştirilmiş. 9.000 saat HD video kaydı tutabilen ve 64 HD kameraya bağlanabilen disk, 7/24 kesintisiz çalışmaya yönelik geliştirilmiş. ImagePerfect firmware sayesinde kayıp görüntü karelerinin minimum seviyede olması sağlanıyor.

Exos X14 ise veri merkezlerini hedefleyen bir ürün. Kompakt 3,5 inç formunda olan disk, düşük güç tüketimi ve yüksek performans vadediyor. Helyum tabanlı olan Exos X14, performans kaybı olmadan tüm verileri şifreleyebiliyor. Bu modelde 5 yıl garanti sağlanmış.

Ironwolf ve Ironwolf Pro modelleri sırasıyla 529 ve 599 dolardan piyasaya çıktı. Barracuda Pro 579 dolar, SkyHawk ise 509 dolar fiyat etiketine sahip. Veri merkezlerine yönelik Exos X14 de 614 dolardan satışa sunuluyor.

Tabii bu fiyatlar yurtdışı için geçerli. Seagate’in bu modelleri Türkiye pazarına ne zaman getireceği ve hangi fiyatla satışa çıkaracağı şimdilik belirsiz.