Anasayfa Haber Bungie Ve Activision Yol Ayrımında!

Bungie Ve Activision Yol Ayrımında!

Destiny’nin yapımcısı Bungie, Activision ile yollarını ayırdığını duyurdu.

Activision ve Blizzard tarafındaki çalkantılar durmak bilmiyor. Destiny serisinin yapımcısı Bungie, dağıtımcı olarak işbirliği yaptığı Activision’dan ayrıldığını duyurdu. İki şirketin arasının uzun süredir bozuk olduğu söyleniyor.

İddiaya göre Bungie, ilk Destiny oyunundan bu yana Activision ile sorunlar yaşıyordu. Bu sorunlardan en büyüğünün, Activision’ın her yıl oyun veya ek paket beklentisi olduğu belirtiliyor. Ayrılıkla birlikte Bungie, oyunlarını ve ek paketlerini istediği aralıklarla çıkarabilecek.

Bungie çalışanlarının bu haberi büyük coşkuyla karşıladıkları söyleniyor. Hatta olayın ofiste parti verip şampanya patlatmaya kadar gittiği iddia ediliyor! Çalışanların bir ayrılma haberine bu kadar seviniyor olması, Blizzard tarafında yaşanan sorunlar hakkında da bazı ipuçları veriyor.

Destiny serisinin hakları yapımcı Bungie tarafında kalacak. Activision, Destiny 2’nin de Battle.net üzerinde kalabileceğini açıkladı. Bungie ise NetEase’den aldığı 100 milyon dolarlık yatırım ile yeni bir oyun geliştiriyor.