Anasayfa Haber Çok Sayıda Apex Legends Oyuncusu Engellendi

Çok Sayıda Apex Legends Oyuncusu Engellendi

Respawn, hile yaptığı tespit edilen çok sayıda oyuncunun Apex Legends oynamasını yasakladı.

Hileciler, son dönemin en çok konuşulan multiplayer oyunlarından biri olan Apex Legends oyuncularını da rahatsız etmeye başladı. Oyunun çıkışının üzerinden kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen, hile yapanlar çeşitli platformlarda raporlanıyor.

Oyunda henüz bir raporlama sisteminin bulunmaması, hile yapanların tespit edilmesini de zorlaştırıyor. Respawn, yaptığı duyuruda hile yaptığından şüphelenilen oyuncuların Easy Anti-Cheat sitesi üzerinden raporlanmasını talep etti.

Respawn bunun yanı sıra raporlama sisteminin de geliştirildiğini açıkladı. Henüz bu sistemin oyuna ne zaman ekleneceği hakkında ise herhangi bir bilgi bulunmuyor. Ancak bu tür bir oyunda hile tespit sisteminin en başından oyuna eksiksiz katılmış olması gerektiği de yadsınamayacak bir gerçek.

Respawn tarafından gelen duyuruda, 16.000 hilecinin tespit edilip yasaklandığı açıklandı. Şirketin oyunda bir raporlama sistemi olmadan 25 milyon oyuncu arasında 16.000 kişiyi nasıl yakaladığı ise merak konusu. Bakalım bu sayı, raporlama sisteminin dahil edilmesiyle ne kadar artacak.