Anasayfa Haber NASA, Astronot Adayalarını Ay İçin Hazırlıyor

NASA, Astronot Adayalarını Ay İçin Hazırlıyor

NASA astronot

NASA’nın astronot adayları, Ay’a yolculuk yapabilmek için çalışmalarını detaylı ve sıkı bir şekilde sürdürmeye devam ediyor.

Son yıllarda Hindistan’nın da Ay macerasına katılmasıyla brlikte, gözler NASA’ya çevrilmiş durumda. Uzay ajansı, yeni bir yolculuk yapmadan önce, astronot adaylarının önemli görevleri yerine getirebilmeleri için bir takım testlere tabii tutuyor. Bu testler, adayların uzay görevlerine uygun ya da uygun olmadıklarını belirleyecek.

Testlere tabii tutulan astronot adayları, bu testler sayesinde uzayda yaşanılan zorluklarla karşı karşıya bırakılıyor. NASA adayların başka bir gezegende hayatta kalabileceklerinden emin olmak istiyor.

Bu bağlamda, NASA’nın Houston’da yer alan Johnson Uzay Merkezi’ndeki Nötr Yüzdürme Laboratuvarı’nda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. 5 Eylül 2019’da çekilen bu görüntüde, adaylar etrafta dolaşıyor, mekanizmalar kuruyor ve örnekler topluyor. Böylelikle, Ay ortamı için adapte olmaya çalışıyorlar.

NASA astronot adayları

NASA, Astronot Drew Feustel ve Don Pettit ile birlikte, uzay yürüyüşleri için görselini paylaştığımız devasa havuzu kullanıyor ve antremanları da burada yapıyor. Uzay yürüyüşünü taklit etmek amacıyla da ağır yelekler ve sırt çantaları kullanılıyor.

ilginizi çekebilir: NASA, Jüpiter’in Uydusu Europa için Gerçekleştirilecek Görevi Onayladı