Anasayfa Makale YouTube Geçmişi Otomatik Olarak Nasıl Silinir?

YouTube Geçmişi Otomatik Olarak Nasıl Silinir?

Kişisel verilerin ortalığa saçılmasıyla çevrimiçi gizlilik önemli hale geldi. Sonuç olarak artık giderek daha fazla sayıdaki hizmet ya da servis, kullanıcıların gizlilik kaygısıyla baş etmek için çaba sarf ediyor. YouTube için de benzer durum geçerli. Hem izleme hem de arama geçmişi üçüncü parti şirketlerle ve pazarlamacılarla paylaşılıyor.

İnternette Gizliliği Artırmanın Temel Yöntemleri

Bu tür izinsiz girişimleri engellemenin yolu izleme geçmişini düzenli olarak temizlemek. Daha önce YouTube’ta geçmişi kendiniz temizlemiş olabilirsiniz. Ama Google kısa süre önce bunu otomatik hale getiren bir güncelleme yayınladı. Bu yüzden geçmişi belirli periyotlarla temizlemenize gerek kalmıyor.

YouTube geçmişini otomatik olarak silinecek şekilde ayarlamak için öncelikle YouTube’tan Google Hesap bölümüne erişmek gerekiyor.

Ardından sol menüden Veri ve kişiselleştirme / Etkinlik kontrolleri / YouTube geçmişi / Otomatik olarak sil yolunu izlemek yeterli.

Daha sonra karşınıza açılan minik pencereden üç farklı tercih yapabilirsiniz. Bunlardan ilkinde veriler siz temizleyene kadar saklanır. İkincisi ve üçüncüsünde ise belirli periyotlarla otomatik olarak silinir.

Size en uygun seçeneği belirleyip sonraki adıma geçerek işlemi onaylayabilirsiniz.

YouTube, önerilerin geçmiş izleme verilerinden elde edildiğini belirterek alt kısımda küçük bir bilgi veriyor.

Google Servislerinde Etkinlik Geçmişi Nasıl Temizlenir?