Anasayfa Haber Instagram İçin Karanlık Mod Özelliği Kullanıma Sunuldu

Instagram İçin Karanlık Mod Özelliği Kullanıma Sunuldu

iOS için Instagram karanlık mod özelliği

Geçtiğimiz haftalarda Android Beta kullanıcıları için kullanıma sunulan Instagram gece modu özelliği şimdi de iOS kullanıcıları için kullanıma sunuldu.

Bildiğiniz üzere Instagram kısa bir süre önce Android için karanlık mod özelliği test etmeye başlamıştı. Yaşanan bu gelişmenin bahsi geçen özelliğin iOS için ne zaman kullanıma sunulacağı merak edilirken, beklenen güncelleme yayınlandı. Yayınlanan güncellemeyle beraber iOS için Instagram karanlık mod özelliği kullanıma sunuldu.

iOS için Instagram Karanlık Mod Özelliği Kullanıma Sunuldu

Son zamanların en popüler sosyal medya uygulamalarından biri olan Instagram, iOS kullanıcıları tarafından merakla beklenen Dark Mode (Karanlık Mod) özelliğini sonunda kullanıma sundu. iOS 13 ile beraber entegre gelen gece modu ile uyumlu bir şekilde çalışan bu mod sayesinde Instagram’ın beyaz arayüzü siyahlara büründü.

Yeni güncelleme sonrasında Instagram’ın arayüzünün büyük bir bölümünün siyah hale geldiğini görmekteyiz. Özellikle OLED ekranlı iPhone kullanıcılarını memnun eden bu özellik sayesinde artık kullanıcılar Instagram’ı karanlık ortamlarda da rahatlıkla kullanabilecekler.

iOS için Instagram karanlık mod

Koyu arayüz sayesinde az ışıklı ortamlarda kullanıcıların gözü yormayan bu özellik, aynı zamanda OLED ekranlı iPhone modellerinin daha az pil tüketmesine de olanak sağlıyor.

Bunun yanı sıra son yayınlanan raporlara göre, Instagram’ın yeni özelliğinin yakın zaman içerisinde Facebook için de kullanıma sunacağını da ön görülüyor. Son olarak ise Instagram’ın yeni özelliğine erişim sağlayabilmeniz için Instagram uygulamasını App Store üzerinden güncellemeniz gerekiyor.

İlginizi Çekebilir: iOS İçin Adobe Fresco Çıktı