Anasayfa Haber Honda CES 2020’de Sanal Asistanını Tanıtabilir

Honda CES 2020’de Sanal Asistanını Tanıtabilir

Japon devi Honda, gelecek ay CES 2020 fuarında Amazon, Google ve Apple asistanlarına benzer araç içi sanal asistanını tanıtmaya hazırlanıyor.

7 Ocak 2020’de başlayacak olan Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (CES) yer alacak olan otomobil üreticisi, SoundHound ile geliştirdiği yeni araç içi kişisel asistanını tanıtmak için hazırlık yapıyor. Honda, kişisel asistanın ses tanıma özelliği için eşsiz hız ve doğruluk vaat ediyor. Siri, Google Asistan ve Alexa gibi sanal asistanların başarımı göz önüne alındığında, riskli bir iddia olabilir.

Japon merkezli şirket, asistan için patentli derin anlama teknolojisini kullanacak. Hızlı anlama ve yanıtlamanın yanı sıra önceki konuşmalardan ders çıkararak olan asistan, sonraki cevaplar için daha akıllı davranacak. Bir otomobil şirketinin bu denli gelişmiş bir sanal asistan için yatırım yapması şaşırtıcı gözüküyor.

Diğer sanal asistanlarda olduğu gibi, Honda’nın araç içi sanal asistanı da bir kelime tetiklemesi ile çalışıyor. Asistan ile konuşmak isteyen Honda sürücüleri, sadece OK Honda diyerek asistanla etkileşime geçebilecek. Tetikleme kelimesinin değiştirilebilir olup olmadığı ise henüz belli değil.

Yakıt Tasarrufu ve Güvenlik

Araç içi sanal asistanın en verimli özellikleri arasında yakıt tasarrufu ipuçları ve güvenlik geliyor. Asistan, aracı  kullanma stilinize göre yakıt tasarrufu için öneriler sunacak. Yakıt ihtiyacı durumunda da en yakın yakıt istasyonunu bulmanıza yardım edecek.

İpuçları dışında da düşük lastik hava basıncı, bakım uyarıları, servis randevusu hatırlatma ve servis randevusu alma gibi özellikler yer alacak.

Asistanın güvenlik açısından da getirisi olacak. Multimedya sistemi veya klimayı kontrol etmek isteyen sürücü gözünü panele çevirip düğmeler veya dokunmatik ekranı kullanmak yerine, asistana radyo kanalını geç, sonraki müziğe geç, klimayı 20 dereceye ayarla gibi komutlar verebilecek. Böylece araç hareket halindeyken direksiyon hakimiyeti kaybolmamış olacak.

İlginizi çekebilir;