Anasayfa Haber DirectX 12 Ultimate, Xbox ve PC Oyun Görsellerini Tek Çatı Altında Birleştiriyor

DirectX 12 Ultimate, Xbox ve PC Oyun Görsellerini Tek Çatı Altında Birleştiriyor

Microsoft, DX12 Ultimate ve gelen yeni özellikleri tüm platformlarda kullanılabilir halde sunuyor. Böylece geliştiricilerin işleri kolaylaşırken tüketiciler de daha iyi performans ve görsellere kavuşabilecek.

Yakın zamanda PlayStation 5 ve Xbox Series X gibi iki büyük konsolun teknik özellikleri açıklanmıştı. Microsoft, DirectX 12 Ultimate’i duyurarak bir sonraki adımı atmış bulunuyor. Kendine özgü birkaç iyileştirmeye ek olarak DirectX 12 Ultimate, bu yılın ilerleyen saatlerinde piyasaya çıktığında Xbox Series X ve PC oyun deneyimleri arasındaki boşluğu kapatmaya çalışacak.

Microsoft’a göre DirectX 12 Ultimate, ister bağımsız bir PC ekran kartı, ister yerleşik bir Xbox Series X GPU’su olsun, DXR 1.1, Variable Rate Shading, Mesh Shaders ve Sampler Feedback gibi yeni nesil özelliklere tam destek sunacak.

Yani Microsoft’un bu yeni duyurusu gelecek için önemli değişikliklerin yolunu aralıyor. Platformları birbirine yaklaştırmak için bir kapı açılıyor, performansta önemli artışlar bekleniyor ve görsel açıdan tüketicilerin beklentileri daha kolay karşılanabiliyor. Peki Xbox ve PC ekosistemlerini birleştirilmesine ne dersiniz? Bu tam olarak ne anlama geliyor?

Bu noktada geliştiriciler devreye giriyor. Microsoft, DX12 Ultimate’in geliştiricilere hem Xbox Serisi X hem de PC için eskisinden daha kolay görsel deneyimler geliştirmek için ihtiyaç duydukları araçları vereceğini söylüyor. Ultimate, DX12’nin yaklaşan tüm özelliklerini “tek bir ortak pakette” bir araya getirerek daha sorunsuz platformlar arası içerik oluşturmaya olanak tanıyor. Xbox Series X’te grafiksel bir sıçrama olursa, bu gelişmeler PC’ye oldukça hızlı bir şekilde ulaşabilir. Koşullara göre bu durum tam tersi de olabilir.

Üst düzey masaüstü bilgisayarlar, saf grafik gücü söz konusu olduğunda konsol muadillerine göre her zaman avantaj sağlayacaktır. Ancak Microsoft iki müşteri tabanı arasında desteğini sürdürmeye devam ettikçe belki de platforma özgü olan grafikler ve gelişmeler azalmaya başlayabilir.

İlginizi çekebilir: AMD, rDNA 2 Işın İzleme Yeteneklerini Gösteren Demo Yayınladı