Anasayfa Haber Discord, Yeni Gürültü Azaltma Özelliğini Test Ediyor

Discord, Yeni Gürültü Azaltma Özelliğini Test Ediyor

Discord’un yeni Gürültü Azaltma özelliği çevre seslerini minimuma indirerek daha iyi bir deneyim sunmayı hedefliyor.

İnsanlar, Koronavirüs salgınının yayılmasını engellemek ve virüs kapmamak amacıyla evinde vakit geçirmeye devam ediyor. Bununla birlikte dijital dünyada etkileşim ve çevrimiçi iletişim de gün geçtikçe artıyor. Discord, günlük kullanıcılarının ABD’de %50, İspanya ve Fransa’da iki kat ve İtalya’da üç kat artış gösterdiğini bildirdi.

Geçtiğimiz günlerde uygulama üzerinde Go Live canlı yayın katılımcı sınırı 10’dan 50’ye yükseltilmişti. Şirket aynı zamanda ses kalitesini daha iyi hale getirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Discord, konuşma esnasında arka plan gürültüsünü azaltmayı amaçlayan Krisp.ai’nin bir beta sürümünü yayınladı. Özelliği test eden kullanıcıların ilk etaptaki yorumları ise oldukça olumlu görünüyor. Biz de Gürültü Azaltma’yı aktif ettiğimizde çevredeki seslerin (klavye vb.) önemli ölçüde azaldığını farkettik.

Bu gelişme henüz beta aşamasında ve ilerleyen günlerde daha iyi bir hale gelebilir. Siz de bu özelliği aktif etmek istiyorsanız Discord Ayarları > Ses ve Görüntü yolunu izleyebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Masaüstü İçin Instagram Direkt Mesajlar Genel Kullanıma Açılıyor