Anasayfa Haber TSMC, 2nm Üretim Sürecini Hızlandırıyor

TSMC, 2nm Üretim Sürecini Hızlandırıyor

TSMC, Silikon Plakalarını Üreticilere Ne Kadara Satıyor?

5nm üretimine başlamaya hazırlanan ve 3nm için tarih veren TSMC, 2nm teknolojisi için kolları sıvadı.

Dünyanın önde gelen yarı iletken üretim şirketi TSMC’nin yeni nesil 2nm üretiminde araştırma ve geliştirmesini (Ar-Ge) hızlandırmaya başladığı bildirildi. Kısa bir süre önce, 2020 yılının son çeyreğinde 5nm üretimini başlatacaklarını açıklayan TSMC, Intel ve Samsung gibi rakipleri karşısında bir adım önde gidiyor.

Yaklaşık 16 milyar dolarlık bir Ar-Ge bütçesine sahip olan yarı iletken devi, elindeki fonları çok akıllıca harcıyor gibi görünüyor. 5nm üretimi bu yıl başlayacak ve ilk olarak Apple ve Huawei tarafından kullanılacak. Üstelik bu geliştirmelerden NVIDIA’nın da faydalanacağını duymuştuk. AMD için ise özel olarak geliştirilmiş bir 5nm üretiminden bahsediliyor. Pandemiden fazla etkilenmeyen ve sıkı çalışan TSMC, yıllar sonrasının planlarını yaparken çalışmalarını hızlandırmayı ihmal etmiyor.

tsmc

3nm üretimi 2021’nin ilk yarısında test üretimine girerken, seri üretimin 2022’de başlaması bekleniyor. Daha sonrasına bakarsak, TSMC son zamanlarda 2nm teknolojisi için maliyetli olan aşırı ultraviyole (EUV) litografi makineleri satın aldı. Bu EUV makinelerinin yüksek maliyetleri nedeniyle TSMC’nin sermaye harcamaları bu yıl artış göstermeyecek ve 16 milyar dolar aralığında kalacak. 2nm için bir zaman çizelgesi söz konusu olduğunda ise süreç halen geliştirme aşamasında olduğundan dolayı Tayvan devinin denemelere ne zaman başlayacağı tahmin edilemiyor.

İlginizi çekebilir: TSMC, Huawei Siparişlerini Durdurdu