Anasayfa Haber Starlink Uzaydan Hızlı İnternet Projesinde Testler Başlıyor

Starlink Uzaydan Hızlı İnternet Projesinde Testler Başlıyor

Starlink

SpaceX’in yeryüzündeki tüm bölgelere internet götürmeyi amaçladığı projenin testleri başlıyor.

SpaceX, bu yıl içinde tüketiciye doğrudan geniş bant genişliğine sahip internet sunma hedeflerine yaklaşmaya devam ediyor. Şirket, Cuma günü Starlink uydu internet projesi için web sitesini güncelledi.

Web sitesi, “Bölgenizdeki Starlink haberleri ve hizmet kullanılabilirliği hakkında güncellemeler alın.” şeklinde bir bölüm içeriyor. Doldurulan form, potansiyel müşterilerin haberler için başvuruda bulunmasına ve Starlink hizmetinin herkese açık bir beta testine erişmesine olanak tanıyor.

Starlink

Starlink, dünyanın herhangi bir bölgesine yüksek hızlı internet sunmak için yaklaşık 12.000 küçük uydudan oluşan ve birbirine bağlı bir ağ kurma planı. Bu bağlamda SpaceX’in sürekli olarak yörüngeye uydu gönderdiğini ve bu uyduların sayısının sürekli arttığını görüyoruz. Üstelik bu görevlerde bazı ufak aksaklıkların yaşandığına tanık olmuştuk. Bunun yanında SpaceX, tüketicileri doğrudan kendi ağına bağlamak istiyorsa geniş bir yer istasyonu ve uygun fiyatlı terminal sistemi kurması gerekecek.

2018 yılında SpaceX Başkanı Gwynne Shotwell, Starlink ağını kurmanın “şirkete yaklaşık 10 milyar dolar veya daha fazlasına mal olacağını” söyledi. 2019’un başından beri SpaceX yaklaşık 1.7 milyar dolarlık sermaye topladı.

Starlink

E-posta adreslerini ve posta kodlarını Starlink web sitesine giren insanlar, hizmetin “erişimin güvenilir olmayan, pahalı veya tamamen kullanılamadığı konumlara yüksek hızlı geniş bant internet sağlamak için tasarlandığını” belirten bir onay e-postası alıyor. E-postada, “bu yazın sonlarına doğru gerçekleşecek kamuya açık beta testi” için özel bir planın bulunduğu belirtildi.

SpaceX bugüne kadar 482 Starlink uydusunu yörüngeye yerleştirmeyi başardı. Elon Musk ayrıca, Mart ayında ağın 20 milisaniyenin altında bir gecikme süresine sahip olacağını ve böylece kullanıcıların rekabetçi oyunlar oynayabileceğini söyledi.

İlginizi çekebilir: SpaceX, Starlink Uyduları İçin Yansımasız Kaplama Deneyecek