Anasayfa Haber Samsung, 4nm Sürecini Atlayarak Doğrudan 3nm Üretimine Geçebilir

Samsung, 4nm Sürecini Atlayarak Doğrudan 3nm Üretimine Geçebilir

Samsung

Gelen yeni bilgilere göre 4nm Samsung’un hedefleri arasında bulunmazken doğrudan 3nm sürecine geçiş yapılacağı konuşuluyor.

Samsung, Ağustos ayından itibaren 5nm yonga üretimine başlayacağını bildirmişti. İlk üretimlerden büyük olasılıkla Galaxy Note 20 ailesine güç verecek Exynos 992 yararlanacak. Öte yandan TSMC de yarı iletken pazarında oldukça rekabetçi bir konumda ve 5nm‘de seri üretime başlamış durumda. Şirketin ilk müşterisi Apple olmuştu ve A14 Bionic çipler üretim sürecine girdi.

Bu alanda güvenilir kaynaklardan gelen bilgilere göre Samsung, TSMC’den farklı olarak 4nm üretim teknolojisine kaynak ayırmayacak. Koreli dev bu teknolojiyi atlayacak ve bunun yerine doğrudan bir sıçrama yapacak.

DigiTimes tarafından yayınlanan yeni bir rapor, teknoloji devinin 4nm sürecini atlayacağını ve bunun yerine direkt 3nm üretimine geçeceğini söyledi. TSMC’nin planları ise bunun tam tersi ve şirketin 4nm N4 hedefleri mevcut. Öte yandan TSMC’nin 3nm yonga üretim tesisleri için 20 milyar dolarlık bir yatırım yaptığı ve bunun 2022 yılına kadar faaliyete geçmesi gerektiği bildirildi.

Exynos 992, Samsung’un yeni nesil Mongoose çekirdeklerinden hiçbirini kullanmayacak. Bunun yerine, ARM Cortex-A78 CPU ve Mali-G78 GPU mimarisinin performansına güvenecek. Teorik olarak Exynos 990’daki mevcut Cortex-A77 ile karşılaştırıldığında yüzde 20 daha verimli bir işlemci ortaya çıkarken, grafik tarafında Mali-G77’den yüzde 25 daha iyi performans göreceğiz. Ancak Exynos 992, Samsung’un 5nm EUV süreci ile geliştirilen tek silikon olmayabilir. Bu söylemler Ice Universe tarafından gelirken Güney Koreli devin bir Exynos 1000 üzerinde çalıştığı ve bunun özel bir AMD GPU ile gelen ilk SoC olabileceği iddia ediliyor.

İlginizi çekebilir: TSMC, 3nm Teknolojisi için Kolları Sıvadı