Anasayfa Haber NASA, Güneş’in En Yakın Görüntülerini Paylaştı

NASA, Güneş’in En Yakın Görüntülerini Paylaştı

NASA ve ESA, Güneş’in bu zamana kadarki en yakın görüntülerini paylaştı.

Güneş’in en yakın görüntüleri NASA ve ESA tarafınca paylaşıldı. Solar Orbiter uzay aracı tarafınca çekilen fotoğraflarla beraber ayrıca NASA ve ESA Güneş’i ilk defa bu kadar yakından görüntüledi.

Avrupa Uzay Ajansı, bildiğiniz gibi 1.5 milyar euro değerinde olan proje kapsamında Güneş’i, araştırmasını için Solar Orbiter uzay aracını, 9 Şubat 2020 tarihinde uzaya fırlatmıştı. Bu proje kapsamında bilim dünyasında bir ilke imza atmayı hedefleyen Avrupa Uzay Ajansı (ESA), Güneş’in kutuplarını görüntülemek için Solar Orbiter aracını görevlendirmişti.

Yaklaşık olarak üç buçuk yıllık bir sürede gezegenin etrafındaki nihai yörüngesine yerleşebileceği belirtilen bu uzay aracının ise, Güneş’in dinamik davranışlarını araştırması için gönderildiği de açıklamıştı.

Halihazırda Venüs ile Merkür arasında bir yörüngede olan uzay aracı, üzerinde yer alan Aşırı Ultraviyole Görüntüleyici sayesinde de Güneş’in bu zamana kadarki en yakın görüntülerini elde etmeyi başardı.

Dünya’daki herhangi bir sensörden 13 kat daha fazla Güneş ışığına maruz kalan uzay aracının elde ettiği birbirinden harika görüntüler ise NASA ve ESA tarafınca kamuoyuna paylaşıldı.

Güneş’in gizemleri çözmek için bilim insanlarına yardımcı olan uzay aracının Güneş’e olan uzaklığının ise 77 milyon kilometre olduğu açıklandı. Bununla beraber projenin bazı detaylarını da kamuoyu ile paylaşan ESA‘ya bağlı bilim insanı Daniel Müller, ilerleyen süreçte ise uzay aracının Güneş’e 42 milyon kilometre mesafeye kadar yaklaşacağını da müjdeledi. Son olarak, NASA ve ESA tarafınca paylaşılan görüntüleri hemen aşağıdan inceleyebilirsiniz.

Güneş’in En Yakın Görüntüleri:

NASA güneşin en yakın görüntüleri