Anasayfa Haber Galaxy Fold 2 Tanıtım Tarihi Belli Oldu

Galaxy Fold 2 Tanıtım Tarihi Belli Oldu

Galaxy Fold 2 tanıtım tarihi

Samsung’un yeni katlanabilir telefonu Galaxy Fold 2 için beklenen resmi açıklama geldi.

Bir süredir sızıntı haberlerine konu olan Galaxy Fold 2 tanıtım tarihi, Samsung tarafınca resmi olarak açıklandı. Samsung Mobile‘ın resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan duyuruyla beraber merakla beklenen katlanabilir telefon modelinin 5 Ağustos tarihinde tanıtılacağı resmiyet kazandı.

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde yayınlanan raporlar beraber Samsung’un Galaxy Unpacked 2020 etkinliğinde Galaxy Fold 2 modelini lanse etmeyeceği iddia edilmişti. Tüm bu iddialar ortalıkta dolaşırken, Samsung cephesinden kısa bir süre önce sürpriz bir duyuru geldi. Şirket tarafından yapılan açıklamayla birlikte, 5 Ağustos tarihinde Note 20’nin haricinde yeni bir katlanabilir telefon modelinin de tanıtılacağı açıklandı.

Galaxy Fold 2 Özellikleri Nasıl Olacak?

Daha önceden paylaşılan raporlarda Snapdragon 865 işlemcisinden güç alacağı iddia edilen serinin yeni telefonunda aynı zamanda 5G desteğine de yer verileceği ileri sürülmüştü. Bununla birlikte 256 GB dahili hafızaya da ev sahipliği yapması beklenen telefonda S Pen’in yeni bir formuna da yer verileceği iddia edilmişti. Ancak S Pen’e yer verilmeyeceği de iddialar arasında.

Aynı zamanda paylaşılan raporlara göre yeni nesil Fold 2’nin 7.59 inç boyutundaki AMOLED bir katlanabilir ekrana sahip olacağı tahmin ediliyor. 2213 x 1689 çözünürlüğe sahip olan bu ekranın ise 372 PPI değerini de kullanıcılara sunması bekleniyor.

Serinin önceki modeline kıyasla daha gelişmiş özelliklere ev sahipliği yapması beklenen ekranın, arka panelinde LPTO teknolojine sahip olacağına dikkat çekiliyor. Bildiğiniz gibi Apple’ın OLED ekranlı iPhone modellerinde de benzer teknolojiye yer verilmişti. Bunun dışında ekran yenileme hızında da bir takım iyileştirmelere gidecek olan Samsung’un serinin yeni telefonunda 120 Hz değerini de kullanıcılara sunacağı tahmin ediliyor.

Galaxy Fold 2 tanıtım tarihi
Galaxy Fold 2 tanıtım tarihi

Galaxy Fold 2’deki en büyük yenilik ise dış ekranda yapılacak. Bu kısımda paylaşılan bilgilere göre Samsung, 4.6 inçlik dış ekran panelini 6.23 inçlik bir LCD ekran ile güncelleyecek. Söz konusu bu LCD ekranın arka planında ise LTPS teknolojisine yer verilecek.

Dış ekranın sızdırılan özelliklerine baktığımızda ise bizleri 2267 x 819 çözünürlük ve 60 Hz yenileme hızı değerleri karşılıyor. Tabii, şimdilik söz konusu telefonun özellikleriyle ilgili herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Ancak Samsung’a yakın birçok kaynak tarafınca paylaşılan raporlarda bahsi geçen değerlerin büyük ölçüde doğrulandığını da belirtmekte yarar var.