Anasayfa Haber Galaxy Fold 2 Ekran Özellikleri Nasıl Olacak?

Galaxy Fold 2 Ekran Özellikleri Nasıl Olacak?

Galaxy Fold 2 özellikleri

Samsung’un yakın zaman içerisinde tanıtması beklenen Galaxy Fold 2 ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

Katlanabilir ekranı ile akıllı telefon pazarında yepyeni bir devrin kapılarını aralayan Samsung, Galaxy Fold ailesinin yeni üyesini tanıtmaya hazırlanıyor. Daha önceden paylaşılan haberlerle beraber bir takım teknik özellikleri ortaya çıkan Galaxy Fold 2’nin şimdi de ekran özellikleri sızdırıldı. Peki, Galaxy Fold 2 özellikleri nasıl olacak? Gelin Samsung’un yeni katlanabilir telefonunun sızdırılan özelliklerine yakından göz atalım.

Galaxy Fold 2 Özellikleri Nasıl Olacak?

Son zamanlarda katlanabilir telefonlara odaklanan Samsung, bildiğiniz gibi yakın zaman içerisinde Galaxy Z Flip modelini piyasaya sürmüştü. Katlanabilir yapısıyla dikkat çeken Galaxy Z Flip’in ardından Samsung’un tanıtacağı yeni katlanabilir telefonuyla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

Daha önceden paylaşılan raporlarda Snapdragon 865 işlemcisinden güç alacağı iddia edilen serinin yeni telefonunda aynı zamanda 5G desteğine de yer verileceği ileri sürülmüştü. Bununla birlikte 256 GB dahili hafızaya da ev sahipliği yapması beklenen telefonda ve S Pen’in yeni bir formuna da yer verileceği iddia edilmişti. Ancak S Pen’e yer verilmeyeceği de iddialar arasında.

Sızdırılan İç Ekran Özellikleri: 

Galaxy Fold 2

Tüm bu detayların haricinde bugün ise Ross Young tarafınca Galaxy Fold 2’nin merak edilen ekran özellikleri paylaşıldı. Young’un paylaşmış olduğu bilgilere göre Fold 2’nin 7.59 inç boyutundaki AMOLED bir ekranın üzerine kurulacağını görmekteyiz. 2213 x 1689 çözünürlüğe sahip olan bu ekranın ise 372 PPI değerini de kullanıcılara sunması bekleniyor.

Serinin önceki modeline kıyasla daha gelişmiş özelliklere ev sahipliği yapması beklenen ekranın, arka panelinde LPTO teknolojine sahip olacağına dikkat çekiliyor. Bildiğiniz gibi Apple’ın OLED ekranlı iPhone modellerinde de benzer teknolojiye yer verilmişti. Bunun dışında ekran yenileme hızında da bir takım iyileştirmelere gidecek olan Samsung’un serinin yeni telefonunda 120 Hz değerini de kullanıcılara sunacağı tahmin ediliyor.

Galaxy Fold 2’deki en büyük yenilik ise dış ekranda yapılacak. Bu kısımda paylaşılan bilgilere göre Samsung, 4.6 inçlik dış ekran panelini 6.23 inçlik bir LCD ekran ile güncelleyecek. Söz konusu bu LCD ekranın arka planında ise LTPS teknolojisine yer verilecek.

Sızdırılan Dış Ekran Özellikleri: 

Galaxy Fold 2

Dış ekranın sızdırılan özelliklerine baktığımızda ise bizleri 2267 x 819 çözünürlük ve 60 Hz yenileme hızı değerleri karşılıyor. Tabii, şimdilik söz konusu telefonun özellikleriyle ilgili herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Ancak, Samsung’a yakın birçok kaynak tarafınca paylaşılan raporlarda bahsi geçen değerlerin büyük ölçüde doğrulandığını da belirtmekte yarar var.

İlginizi çekebilir: Galaxy Note 20 Batarya Kapasitesi Ortaya Çıktı