Anasayfa Haber Zen 3 Mimarili İşlemciler Bu Yıl Son Tüketiciye Ulaşacak

Zen 3 Mimarili İşlemciler Bu Yıl Son Tüketiciye Ulaşacak

AMD Ryzen

Son tüketiciyi ilgilendiren Zen 3 mimarili işlemcilerin bu yıl çıkış yapacağı doğrulansa da hangi platformda olacağı belirtilmiyor. Ancak yüksek ihtimal Ryzen 4000 masaüstü işlemciler bu yıl piyasada yerini alacak.

AMD İşlemci ve Grafik başkan yardımcısı Rick Bergman, şirketin bu yıl müşteri pazarı için Zen 3 işlemcilerini piyasaya süreceğini söyledi. Kırmızı ekip aslında Zen 3 işlemcilerinin 2020 yılında geleceğini daha önce belirtmişti. Ancak şirket, yongaların veri merkezi veya tüketici pazarı için olup olmadığını açıkça söylememişti.

Zen 3 mikro mimarisinden yararlanan EPYC Milan sunucu yongalarının bu yıl geleceğinden kesin olarak emindik. Ancak Bergman’ın duyurusu, AMD’nin son tüketiciye ulaşacak olan Zen 3 işlemcilerini konu alıyor ve bu yıl tanıtılacağı ilk ağızdan doğrulanmış oldu.

Bergman konuşmasında yongaların tam olarak hangi platforma ait olacağını belirtmiyor. Zen 3 yongaları, uzun zamandır merakla beklenen Ryzen 4000 serisi olarak masaüstü platformuna gelebilir veya şirketin Ryzen mobil yongalarının bir devamı olabilir. Ancak özellikle bir süredir beklenen Vermeer kod adına sahip Ryzen 4000 masaüstü işlemcilerin piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Intel cephesi ise 2 Eylül tarihinde önemli bir etkinlik düzenleyecek ve büyük planlar yaptıklarını söylüyorlar. Bu etkinlikte 11. nesil Tiger Lake mobil işlemcilerin tanıtılmasına kesin gözüyle bakıyoruz. Ancak bunun yanında 11. nesil Rocket Lake masaüstü işlemciler ve Xe Grafik Mimarisi hakkında bazı bilgiler edinebiliriz. AMD ise yeni Zen 3 mimarisi ile birlikte hem mobil hem masaüstü tarafta rakibine yanıtlar vermeye hazırlanıyor.