Anasayfa Haber Intel H410 Anakartlar, 11. Nesil Rocket Lake Serisine Sınırlı Destek Sunabilir

Intel H410 Anakartlar, 11. Nesil Rocket Lake Serisine Sınırlı Destek Sunabilir

H410 Anakartlar

Erken hazırlanan bir el kılavuzunda, H410 yonga setli anakartların 65W’a kadar TDP değerine sahip 11. nesil işlemcilerle kullanılabileceği belirtiliyor.

Intel, mevcut 10. nesil Comet Lake masaüstü işlemcilerinin yerini alacak olan 11. nesil Rocket Lake işlemciler üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Yeni CPU’ları PCIe 4.0 desteği ve Xe entegre grafikleri ile bekliyoruz. Ayrıca mikro mimari değişiklik gösterecek ve Willow Cove sürecinin bir parçası olan Cypress Cove çekirdeklerinin kullanılması bekleniyor.

Bu işlemcilerin Z490 anakartlar ile uyumluluk sağlayacağını zaten daha önce öğrenmiştik. Hatta bazı Z490 anakartlara eklenen PCIe 4.0 desteği ise bunu doğrular nitelikte.

H410 11. Nesil Rocket Lake

MSI Infinite B915 model hazır masaüstü bilgisayarın erken oluşturulmuş bir Rusça kullanım kılavuzu ise giriş seviyesi H410 anakartlarda Rocket Lake-S desteğini onaylıyor. Belgede listelenen özellikler, H410 anakartın yalnızca 65W TDP‘ye kadar sınırlandırılan Rocket Lake-S işlemcileri desteklediğini açık bir şekilde ortaya koyuyor. Bu bağlamda diğer 400 serisi anakartlar için konuşmak için erken. Ancak en azından belirli yonga setlerinde bazı sınırlamalar olacağını açık bir şekilde görüyoruz.

400 serisi anakartlar şu an için yalnızca 10. nesil Comet Lake-S işlemcileri için destek sunuyor. Intel, Rocket Lake-S ailesinin piyasaya sürülmesiyle birlikte bu destek listesi genişletilecek gibi görünüyor. Muhtemel bir BIOS güncellemesi ile 11. nesil için destek sağlanmasını bekleyebiliriz.