Anasayfa Haber Bir Windows 10 Hatası, Kimlik Bilgilerinin Saklanmasını Engelliyor

Bir Windows 10 Hatası, Kimlik Bilgilerinin Saklanmasını Engelliyor

Kimlik Bilgileri

Windows 10 2020 Mayıs güncellemesi ile birlikte meydana gelen hatalar, bazı kullanıcılarda kimlik bilgilerinin unutulmasına yol açıyor.

Windows 10 web siteleri, uygulamalar ve ayrıca VPN bağlantıları dahil ağlar için oturum açma bilgilerinizi depolayan “Kimlik Bilgileri Yöneticisi” adlı bir özelliği içinde barındırıyor. Bu özellik uzun bir süredir kullanılmakta ve oturum açma sırasında kullanıcı adı ile birlikte parolalarınızı kaydetmek için tasarlandı.

Görünüşe bakılırsa Windows 10 2004 sürümü, Kimlik Bilgileri Yöneticisi’nin düzgün çalışmasını engelleyen bir hataya sahip. Hata sebebiyle Chrome, Edge, Windows uygulamaları ve VPN’in kullanıcı kimliklerini doğrulama veya hesaplarında oturum açma becerisi verimli çalışmıyor. Bununla birlikte birçok kullanıcı bu konudan şikayetçi ve çevrimiçi bazı raporlar mevcut.

Bahsi geçen sorun sayesinde Windows Kimlik Bilgilerine bağlı uygulamalar veya işletim sistemi özellikleri, yeniden başlatmanın ardından kullanıcı adı ve parolayı hatırlayamıyor. Dahası, durumdan bazı VPN kullanıcıları da etkilenmiş durumda ve Microsoft bunu kabul etti. Problemin sebebi araştırılıyor ancak henüz bir çözüm sağlanmadığını söyleyerek sözlerimizi noktalayalım.