Anasayfa Haber 11. Nesil İşlemcilerin ve 500 Serisi Anakartların Çıkış Tarihi Netleşiyor

11. Nesil İşlemcilerin ve 500 Serisi Anakartların Çıkış Tarihi Netleşiyor

Intel

Intel 11. nesil Rocket Lake-S masaüstü işlemciler ve 500 serisi anakartlar görünüşe göre Mart ayının sonlarında kullanıcılarla buluşacak.

Intel Rocket Lake-S serisi, şu anki 10. nesil Comet Lake-S masaüstü işlemcilerin yerini alacak ve CES 2021’de tanıtılacağına dair bazı söylentiler vardı. Ancak durum böyle görünmüyor ve son bilgilere göre 2021’in 10. haftasında tanıtılacak. Sonrasında gelen farklı bir yol haritası ise hem işlemciler hem anakartlar için Mart ayındaki tanıtımı doğruluyor.

Intel 11. Nesil Rocket Lake-S

Yeni işlemciler 14nm sürecinin gelişmiş bir sürümünü kullanacak ve Cypress Cove olarak beklediğimiz yeni bir çekirdek mimarisine sahip olacak. Öte yandan bu yongalarda PCIe 4.0 desteğinin aktifleştiğini göreceğiz. Bunun yanında Intel Xe Gen 12 (Xe-LP) entegre grafikleri de unutmayalım.

Devam edecek olursak, Rocket Lake-S masaüstü ailesi maksimum 8 çekirdek ve 16 iş parçacığıyla gelecek gibi duruyor. Mevcut amiral gemisi CPU 10 çekirdek ve 20 iş parçacığıyla geliyordu. Ancak yeni çekirdek mimarisi ve verimlilik artışları bu konuda kilit rol oynayabilir. Ek olarak, yine 125W (yüksek ihtimal PL1) TDP değerleri bekleniyor.

Intel 500 Serisi Anakartlar

İşlemcilerle ilgili yeni haberlerin yanı sıra yeni anakartlarla ilgili bir yol haritası sızdırıldı ve hem CPU hem de anakartların Mart 2021’de piyasaya çıkacağı doğrulanmış oldu. Nitekim Intel’in aradaki zamanda değişiklik yapma ihtimalini de göz önünde bulunduralım.

11. Nesil İşlemcilerin ve 500 Serisi Anakartların Çıkış Tarihi NetleşiyorBu seri, LGA1200 soket yapısına sahip son seri olurken Z590, H570, B560 ve H510 serisi dahil olmak üzere geniş bir ürün yelpazesi planlanıyor. Bununla birlikte iş istasyonları için hazırlanan W580 modeli de mevcut.

Görünüşe göre Intel önümüzdeki sekiz ay içinde HEDT platformunda bir güncelleme yapmayacak. Yol haritası Haziran 2021’de sona eriyor ve bu süre zarfında X99 serisi için planlanan bir gelişme yok.