Anasayfa Video GPU RAM Drive ile Ekran Kartını SSD Gibi Kullanma

GPU RAM Drive ile Ekran Kartını SSD Gibi Kullanma

RTX 3090 Türkiye fiyatı

GPU RAM Drive adlı araç ile RTX 3090 ekran kartının 24 GB belleğinin bir kısmını SSD olarak kullanıp içine Crysis yükledik.

Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan bir haber internet dünyasında epey bir muhabbet konusu oldu. Fransız bir mühendis hanımefendi, RTX 3090 ekran kartına Crysis yüklediğini belirtmişti. Elimizde RTX 3090 olduğu için bizim de ilgimizi çeken bu konuya daha da yakından baktık ve aynı işlemi kendi ekran kartımızda da denemeye karar verdik! İşte adım adım ekran kartı belleğini RAM Disk olarak ayarlayıp içine oyun yükleme rehberi.

Adım Adım GPU RAM Drive Oluşturma

  1. Öncelikle ekran kartınızda bir oyun yükleyecek ve sonra da oyunlar için yine yeterince bellek kalacak kadar yer olduğundan emin olun!
  2. ImDisk Virtual Drive yazılımını indirin ve kurun. Bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerekebilir.
  3. GPU RAM Drive aracını indirin ve çalıştırın. Biz, 64 Bit sürümü kullandık.
  4. Kapasite ayarını istediğiniz gibi değiştirdikten sonra Mount deyin. Yeni sürücünüz artık Bilgisayar içinde gözükecek.
  5. Eğer bir Steam oyunu kuracaksanız burada bir Steam kütüphane klasörü oluşturabilirsiniz. Sonrasında da istediğiniz oyunu buraya kurabilirsiniz.
  6. Bu aşamadan sonra oyunu çalıştırmanız yeterli. Oyun artık ekran kartı VRAM’inden açılacak.

Sürücü bilgisayarınızı yeniden başlatınca kayboluyor. Bu bağlamda önemli dosyalarınızı burada saklamamanızda fayda var. İşin bir de performans kısmı var tabii ki. Normal şartlarda yüksek hızlar beklersiniz fakat böyl bir durum söz konusu değil. Virtual Drive kaynaklı bir darboğaz söz konusu olabilir.

Öte yandan 2021’de oyunların SSD’den doğrudan ekran kartı belleğine aktarılacağı yeni bir teknoloji geliyor. Microsoft’un DirectStorage adını verdiği bu teknoloji, Windows 10 21H1 ile hayatımıza gireecek. O zamana kadar yükleme sürelerine biraz daha sabretmemiz gerek.