Anasayfa Video LG 27GN950-B 27″ UltraGear Oyun Monitörü ile 4K Oyun Deneyimi

LG 27GN950-B 27″ UltraGear Oyun Monitörü ile 4K Oyun Deneyimi

LG’nin her oyuncunun hayallerini süsleyen 4K çözünürlüklü, 144 Hz tazeleme hızına sahip Nano IPS monitörü 27GN950-B ile oyun oynadık.

Daha önce ofisimizde 4K çözünürlükte oyun monitörleri deneyimlemiştik fakat bu defa IPS panelin mucidi LG konuğumuz oldu. Şirket, portföyündeki en üst modellerden biri olan 27GN950-B modelini gönderdi ve biz de bu monitör ile Call of Duty Cold War’un kapalı betasında 4K 144 Hz oyun deneyimini bir kez daha yaşamış olduk. Peki LG’nin 27″ boyutta 4K çözünürlük sunan bu modeli başka ne avantajlar sunuyor ve deneyimimiz nasıldı? İşte ideal bir oyun monitöründe olması gerekenler ve Cold War deneyimimiz.

1ms Nano IPS Panel

Diğer bütün panel teknolojileri gibi IPS panel de gelişmeye devam ediyor. Buradaki son nokta ise şu anda Nano IPS. Arka aydınlatmadan gelen istenmeyen ışığı engelleyen bu teknoloji sayesinde çok daha geniş bir renk gamutu elde edilebiliyor. 27GN950-B de Nano IPS bir panel ile geliyor. Burada IPS panelin geliştirilmesine katkıda bulunan firmalardan birinin LG olduğunu ve yine şirketin IPS panel üretme lisansına sahip sayılı firmalardan biri olduğunu da hatırlatmakta fayda var.

Nano IPS teknolojisi sayesinde panel 98% DCI-P3 renk gamutu sunuyor. Buna ek olarak monitörün VESA DisplayHDR600 sertifikası da mevcut. Bu, panelin tepe noktada 600 Nit parlaklığa ulaşabildiği anlamına geliyor. Bu özellik, FreeSync ile birleştiğinde ortaya FreeSync Premium Pro özelliği çıkıyor. Yani hem ekran kartı ile senkronize çalışma hem de aynı anda HDR görüntü sağlama.

Tabi artık FreeSync demek, G-Sync Compatible demek. LG de bu bağlamda monitör ayağına G-Sync logosunu konumlandırmayı ihmal etmemiş. 27GN950 de zaten NVIDIA’nın resmi listesindeki yerini çoktan almış durumda.

LG’nin Nano IPS paneli şimdiye kadarki en hızlı IPS panel. Öte yandan 1ms GtG tepki süresi için için OSD’den Faster modu açmanız gerekiyor. Öte yandan bu işlem Overdrive ile çalıştığı için reverse ghosting yapabiliyor. Bu yüzden ayarı fast olarak bırakmanızda fayda var. Bir de tabii ki giriş gecikmesi var. LG burada da 4ms ile inanılmaz düşük bir giriş gecikmesi sunuyor. Oyuncu monitörlerinde 10ms ve altı giriş gecikmesini iyi bir değer olarak aldığımızı belirtelim.

RGB Olmazsa Olmaz!

Evet, RGB oyuncu monitörlerinde uzun zamandır olan bir teknoloji. LG de trendi takip ediyor ve panelin arkasına LED bir halka yerleştirmiş. Normalde monitörlerdeki RGB aydınaltma basit ve yetersiz olurken bu modelin RGB’si hem başarılı ışık veriyor hem de monitörün altındaki bir tekerlek ile kontrol edilebiliyor.

Panele baktığımızda ince kenar çerçeveler görüyoruz. Arkaya geçtiğimizde ise bir adet DSC destekli DisplayPort 1.4 portu ve iki adet de HDMI 2.0 portu gözümüze çarpıyor. Burada bir de USB portu var ve LG’nin OnScreen Control yazılımı sayesinde monitörü Windows altından da kontrol edebiliyorsunuz. Eğer OSD menüsünü kullanmak isterseniz de yine panelin altındaki joystick’i kullanabilirsiniz.

Sonuç

RTX 3080 ile birlikte 4K oyunculuk artık 100 FPS üstüne rahatlıkla çıkmayı başardı. Biz de oyunu RTX 3080 ile 4K çözünürlükte, 144 Hz tazeleme hızında büyük bir keyifle oynadık. Monitörün tepkiselliği ve sunduğu renkler harikulade. LG, sadece Nano IPS bir panel sunmakla kalmamış, oyun için gerekli bütün özellikleri 27GN950-B modeline dahil etmiş. Tebrik ediyoruz!