Anasayfa Haber Xbox Game Pass, Farklı Abonelik Sınıflarına Ayrılabilir

Xbox Game Pass, Farklı Abonelik Sınıflarına Ayrılabilir

Xbox Game Pass abonelik

Xbox Game Pass abonelik sisteminin Platinum ve Gold gibi farklı katmanlara ayrıldığını görebiliriz. Ayrıca yeni bulut oyun servisi TV’lere de gelebilir.

Microsoft’un yeni Xbox Series X ve Series S oyun konsolları piyasaya çıkmak üzere. Ancak ileriye dönük olarak Xbox Game Pass platformu çok büyük önem taşıyor. Microsoft, oyun dünyasının Netflix’i olmak için büyük çaba harcıyor ve Xbox patronu Phil Spencer bu konuda bazı yeniliklere işaret etti.

Bildiğiniz gibi şu anda Game Pass ve Game Pass Ultimate olmak üzere iki abonelik sınıfı var. Game Pass Ultimate Xbox Live Gold, xCloud bulut oyun hizmeti ve EA Play de dahil olmak üzere farklı ayrıcalıklar sunuyor.

Ancak Spencer’a göre önümüzdeki süreçte Game Pass Platinum da dahil olmak üzere daha fazla abonelik sınıfı görebiliriz. Platinum gibi abonelikler çok daha fazla ayrıcalık sunarken, daha alt kademedekiler, kullanıcıların ihtiyaçlarına göre bazı özelliklerden yoksun olabilir.

Xbox Game Pass abonelik

Bildiğiniz üzere önceden Project xCloud olarak bildiğimiz bulut oyun platformu şu anda Android cihazlarda kullanılabiliyor. iOS cihazlar için çalışmaların sürdüğünü de zaten bildirmiştik. Nitekim Microsoft, oyuncuların TV’de oyun oynayabilmesi için cihaz hazırlığında gibi görünüyor.

Xbox Game Pass kütüphanesine en son Rainbow Six Siege ve öncesinde 8 oyun daha katılmıştı. EA Play oyunları ise 10 Kasım’da Game Pass Ultimate içerisine dahil olacak.