Anasayfa Haber Galaxy S6 ve Galaxy Note 5 İçin Yeni Bir Güncelleme Yayınlandı

Galaxy S6 ve Galaxy Note 5 İçin Yeni Bir Güncelleme Yayınlandı

Samsung Galaxy S6 ve Galaxy Note 5 güncelleme

5 yıllık Galaxy S6 ve Galaxy Note 5 modelleri yeni bir güncelleme aldı.

Samsung’un 5 yıllık amiral gemileri Galaxy S6 ve Galaxy Note 5 için yeni bir güncelleme yayınlandı. Söz konusu güncellemeler her ne kadar S6 ve Note 5 modeller için yeni özellikler getirmiyor olsa da, güvenlik ile ilgili bazı hataları düzeltiyor.

Bildiğiniz üzere Samsung genellikle akıllı telefonlarını iki yıl büyük yazılım güncellemesi ve üç yılda güvenlik güncellemeleriyle destekliyor. Fakat bu durum olası bir güvenlik açığı sonrasında değişebiliyor.

Şimdilik, söz konusu güncelleme ile birlikte S6 ve Note 5 cihazları üzerinde ne gibi hataların veya düzeltmelerin yapıldığı bilinmiyor. Ancak, Sammobile tarafından yayınlanan haberde bu güncellemenin kritik bir güvenlik açığının tespit edildikten sonra yayınlandığı belirtiliyor.

Bunun yanı sıra yayınlanan raporlarda her iki cihazında Android 7.0 Nougat tabanlı Eylül 2018 güvenlik yamasıyla çalışmaya devam ettiği de ifade ediliyor.

Hatırlarsanız, Samsung geçtiğimiz aylarda da Galaxy S7 serisi için bir güvenlik güncellemesi yayınlamıştı. Bu güvenlik güncellemesiyle beraber S7 ve S7 Edge modellerinde meydana gelen güvenlik açıklıklarının ve hatalarının giderildiği belirtilmişti.