Anasayfa Haber Computex 2021 Etkinliği Haziranda Yüz Yüze Düzenlenecek

Computex 2021 Etkinliği Haziranda Yüz Yüze Düzenlenecek

Computex 2021

Yüzlerce ülkeden binlerce katılımcının ağırlandığı Computex teknoloji fuarının yüz yüze gerçekleşme olasılığı güçleniyor.

Teknoloji dünyası için en önemli organizasyonlar arasında yer alan Computex, 2020 yılında malum pandemi nedeniyle iptal edilmişti. Ancak muhtemelen önümüzdeki yıl her şey çok daha farklı olacak.

Computex’in organizatörü TAITRA ve Taipei Bilgisayar Derneği (TCA), Computex etkinliğini 2021 yılına kadar yeniden planlamaya karar verdiğini açıklamıştı. Hatta 2021 için 1-5 Haziran tarihleri verilmişti.

Computex 2021

AnandTech editörlerinden Ian Cutress, yeni yapılacak organizasyonun 1-4 Haziran’da yüz yüze düzenleneceğini söylemişti. Öte yandan katılımcıların bazı gereksinimleri sağlaması gerektiği söyleniyor. Bu bağlamda gereksinimler arasında COVID testi veya aşı olma şartı aranabilir.

Sonrasında organizatörlerden resmi açıklama geldi ve fuarın 1-4 Haziran tarihleri arasında fiziksel sergi şeklinde geri döneceği açıklandı. Dahası, teknoloji topluluğunu birbirine bağlayan akıllı bir Online-Merge-Offline (OMO) sergi platformu yaratmak için yapay zeka kullanılacak.

Son olarak, yaklaşık 24 milyon nüfusa sahip olan Tayvan’da yalnızca 742 vaka ve 7 ölüm olduğu söyleniyor. Bu da organizasyonun geleceği açısından olumlu bir haber.