Anasayfa Haber Duracell: Microsoft, Bizimle Olan Anlaşması Yüzünden Xbox Kontrolcüsünde Hala AA Pil Kullanıyor

Duracell: Microsoft, Bizimle Olan Anlaşması Yüzünden Xbox Kontrolcüsünde Hala AA Pil Kullanıyor

Xbox Series X kontrolcüsü

Duracell sözcüsü, Xbox kontrolcülerin pil üreticisi ile ‘sürekli bir anlaşma’ nedeniyle hala AA pil kullandığını iddia etti.

Microsoft hala Xbox kontrolcüleri için AA piller kullanıyor. Öte yandan bir Duracell sözcüsüyle yapılan tuhaf bir röportaja göre pil üreticisinin bununla bir ilgisi olabilir.

Öncelikle konunun doğruluğunun tartışmalı olduğunu belirtelim. Duracell’in İngiltere pazarlama müdürü Luke Anderson, Stealth Optional‘a “Duracell ve Xbox arasında her zaman bir ortaklık olmuştur… Bu, Duracell ve Microsoft’un yürürlükte olduğu sürekli bir anlaşma” dedi.

“[Anlaşma] OEM departmanının Xbox konsolları için pil ve ayrıca gamepad’lerin pilini tedarik etmesi yönünde. Yani bu [anlaşma] bir süre devam edecek … bir süredir devam ediyor ve bence devam etmesi de gerekli.”

Duracell, uzun zamandır yeni Xbox konsollarında denetleyicilerle birlikte gelen pilleri sağlamakta ve ayrıca pillerinin Twitter’da Xbox denetleyicilerinde kullanımını düzenli olarak da tanıtmakta. Ancak bir pil şirketiyle ortaklığın, Microsoft’un daha yaygın olarak kullanılan lityum iyon pillere geçişini durdurması tuhaf görünüyor.

https://twitter.com/Duracell/status/1060925287687483398

Microsoft , MCV/Develop tarafından sorulan soruyu oldukça can sıkıcı bir şekilde atlatarak, “Tüketicilere, standart Xbox Kablosuz Denetleyicilerimiz için pil çözümlerinde seçenekler sunuyoruz. Buna herhangi bir markanın AA pilleri, Xbox Şarj Edilebilir Pili, iş ortaklarımızın şarj çözümleri veya konsola veya PC’ye takıldığında denetleyiciye güç sağlayabilen bir USB-C kablosunun kullanımı da dahil.”

Microsoft, Duracell ile olabilecek veya olmayabilecek herhangi bir anlaşmayı tartışmasa da, çıkarılabilir pil kullanımlarını bir anlaşmanın sonucundan ziyade özgür bir seçim olarak değerlendiriyor gibi görünüyor.