Anasayfa Haber Sony, PlayStation Oyunlarını Mobil İçin Sunmak İstiyor

Sony, PlayStation Oyunlarını Mobil İçin Sunmak İstiyor

PlayStation mobil

Sony’nin iş ilanına bakılırsa, PlayStation oyunları mobil platformlara getirilmek isteniyor.

Sony tarafından verilen bir iş ilanı ile şirketin PlayStation oyunlarını mobil platformlara getirme planları açığa çıkmış oldu. PlayStation Studios için mobil sorumlusu arayan şirket, adayların PlayStation’ın en popüler serilerinden bazılarını mobil cihazlara getirmeye odaklanan 3 ila 5 yıllık bir mobil ürün yol haritası hazırlamalarını bekleyecek.

İş ilanında belirli bir oyunun adı ise belirtilmiş değil, ancak bildiğimiz gibi Sony’nin yararlanabileceği oldukça geniş bir kitaplığı bulunuyor. Mesela God of War efsanesini mobilde de oynamak oldukça şahane olurdu diye düşünüyoruz. Öte yandan, oyunların mobilde de tutup tutmayacağı ayrı bir merak konusu. Ayrıca, bu hamlenin Sony’nin ürün serilerindeki bazı boşlukları doldurabileceği konusunda da ümitler var.

Sony, geçtiğimiz ay PlayStation 4 ve PlayStation 5 oyun konsollarına odaklanmak için bu yaz PlayStation 3, PlayStation Portable ve PlayStation Vita’nın çevrimiçi mağazalarını kapatacağını doğrulamıştı. Bu anlamda PS3, PSP ve Vita’nın ömürlerinin sonuna geldiğini söyleyebiliriz.

Sony’nin iş tanımından anlaşılacağı üzere alım süreci gerçekten ciddiye alınıyor. Uygun adayların, strateji geliştirme ve liderlik geçmişine sahip en az 15 yıllık iş deneyimine sahip olmaları gerekiyor. Fikri mülkiyeti (IP) oyun mülküne çevirme deneyimi de bir zorunlulukken işletme yüksek lisansı da tercihler arasında.

Bu arada PlayStation 5 Nisan güncellemesinin yeni depolama seçenekleri ile geldiğini de not olarak düşelim.