Anasayfa Haber PlayStation 3 ve PlayStation Vita Mağazaları Kapanmayacak

PlayStation 3 ve PlayStation Vita Mağazaları Kapanmayacak

PlayStation 3 PlayStation Vita Mağazaları

Sony, PlayStation 3 ve PlayStation Vita mağazaları için daha önce aldığı kapatma kararından geri döndü.

Sony, Nisan ayında PlayStation 3, PlayStation Portable ve PlayStation Vita dijital mağazalarının yakında erişilemez olacağını ve kapatma sürecinin yaz sonuna doğru tamamlanacağını paylaşmıştı. Öte yandan Sony, gelen eleştirileri dikkate alarak bu kararından geri dönmüşe benziyor.

Sony tarafından yapılan yeni duyuruda, Sony Interactive Entertainment CEO’su ve başkanı Jim Ryan, şirketin başlangıçta yanlış karar verdiğini açıkça söylemiş durumda. PlayStation Store’un PlayStation 3 ve PlayStation Vita cihazlarında mevcut olmaya devam edeceği ancak PlayStation Portable’ın dijital mağazasının 2 Temmuz tarihinde daha önce planlandığı gibi kapanacağı ifade ediliyor. Bu cihazlar için daha önce alınan satın alma desteğini sonlandırma kararının, bu eski cihazlar için ticari destek zorluklarından ve daha fazla kaynağı yeni cihazlara odaklayabilmek gibi bir dizi faktörden doğduğunun da altı çiziliyor.

Topluluğun geri bildirimlerinden sonra Sony’nin hızlı dönüşü, Microsoft’un Ocak ayında yaptığı hareketle benzetilebilir. Microsoft, ciddi bir topluluk tepkisiyle karşılaştıktan sonra Xbox Live Gold fiyatını ikiye katlama önlemlerini büyük ölçüde geri çekmek zorunda kalmıştı.

Ryan, “Artık çoğunuzun, öngörülebilir bir gelecekte PS3 ve PS Vita’da klasik oyunları satın almaya devam edebilme konusunda inanılmaz derecede tutkulu olduğunuzu görüyoruz, bu yüzden operasyonlara devam etmek üzere bir çözüm bulabildiğimiz için mutluyum.” diyor.

Sony’nin PlayStation oyunlarını mobil için sunmak istediğini de not olarak düşelim.