Anasayfa Haber Windows 10X İçin Süresiz Erteleme Kararı

Windows 10X İçin Süresiz Erteleme Kararı

Windows 10X erteleme

Microsoft’un Windows 10X için süresiz erteleme kararı aldığı ve hatta belki de işletim sistemini rafa kaldırdığı söyleniyor.

Microsoft tarafından Chrome OS rakibi olarak sunulması beklenilen yeni nesil işletim sistemi Windows 10X için süresiz erteleme kararı alındığı ortaya çıktı. Microsoft ilk olarak 2019 yılında Surface Neo ve Surface Duo ile birlikte Windows 10X’i göstermişti. Android tarafından desteklenen Surface Duo piyasaya çıkarken, Neo ertelendi ve Windows 10X tek ekranlı cihazlar için yeniden tasarlandı. Hatta işletim sisteminin sözde neredeyse bitmiş bir yapısı bile sızdırıldı ve Microsoft’un platformu bu baharda piyasaya sürmeye hazırlandığı söylendi. Daha sonra işletim sistemi için zaman çizelgesi bu yılın sonbaharında bir kez değişti.

Petri konuyu bilenlerden aldığını belirttiği bilgilere göre, Windows 10X’in artık arka planda olduğu için bu planların değiştiğini bildiriyor. Şirketin kaynaklarını bu yılın sonlarında Sun Valley kod adlı büyük bir güncelleme alması beklenen Windows 10’a aktardığı ifade ediliyor. Windows 10X’in gün ışığını görüp göremeyeceği ya da ne zaman göreceği konusunda somut bir bilgi bulunmuyor.

Microsoft’un zamanlama ve piyasa koşullarının doğru olmadığı ve kullanıcılardan gelen geri bildirimlerin de umulduğu kadar olumlu olmaması sebebiyle böyle bir karar aldığı paylaşılıyor. İşletim sisteminin geleneksel Win32 uygulamaları için destekten yoksun olması da eksi bir yönüydü. Ek olarak, şirketin yöneticilerinin Windows 10X’in müşterilerinin istediği çözümleri sunmadığını düşündüğünü belirtiliyor.

Şirketin, görsel revizyon ve yeni Microsoft Store politikaları da dahil olmak üzere Windows 10 için sahip olduğu planları bu ayın sonundaki Build konferansında açıklayıp açıklamayacağı belirsiz. Microsoft’un Windows 10X’in kaderi hakkında resmi duyurular yapması da beklentiler arasında.