Anasayfa Haber John McAfee, Hapishanede Ölü Bulundu

John McAfee, Hapishanede Ölü Bulundu

John McAfee

Antivirüs programı öncüsü John McAfee, vergi kaçakçılığı suçlamalarıyla ABD’ye iade edilecekti.

Antivirüs yazılımı girişimcisi John McAfee, 75 yaşında hayatını kaybetti. İspanyol yayınlar El Mundo ve El Pais’e göre, polis McAfee’yi ABD’ye iadesini beklediği Barselona hapishanesindeki hücresinde ölü buldu. Katalan Adalet Bakanlığı sözcüsü, Reuters’a yaptığı açıklamada, Jonh McAfee’nin hayatını kaybettiğini doğruluyor. Raporlara göre yetkililer, McAfee’nin intihar ettiğini düşünüyor ancak ölüm nedeni henüz resmi olarak belirlenmedi.

İspanyol yetkililer, ABD federal savcılarının dolandırıcılık ve kara para aklama iddialarının yanı sıra, 2020 ABD başkanlık seçimlerinde Liberter Parti adayı olarak, bu aday olma girişimiyle bağlantılı bir şekilde vergi kaçakçılığı yaptığı suçlamalarıyla ilgili bir iddianamenin ardından, Ekim 2020’de Barselona Havaalanı’nda McAfee’yi tutuklamıştı. McAfee’nin, kripto paraları teşvik etmek ve bir belgesel için hayat hikayesinin haklarını satmak da dahil olmak üzere, çeşitli kaynaklar önemli gelir elde etmesine rağmen, 2018 ve 2018 yılları arasında dört yıl boyunca vergi beyannamesi vermediği iddia ediliyor.

John McAfee

McAfee, en çok kendi adını taşıyan virüsten koruma yazılımıyla tanınsa da son yıllarda düzensiz davranışları nedeniyle medyanın dikkatini hep çekiyordu. Öyle ki, 2012 yılında Belize’de yaşarken, bir tetikçiye komşusunu öldürmesi için 5.000 dolar ödemekle suçlanmıştı. Daha yakın zamanlarda, Dominik Cumhuriyeti’ndeki yetkililer, McAfee’yi yüksek kalibreli silahlar ve diğer askeri teçhizatla dolu bir yatta seyahat ettiği şüphesiyle tutuklamıştı.

John McAfee, geçtiğimiz günlerde kişisel Twitter hesabından, “Hapishanede düşmanlık kisvesine bürünmüş pek çok acı vardır. Üzüntü, en kızgın yüzlerde bile açıkça görülür. Ben yaşlıyım. Yemek ve yataktan memnunum. Ama gençler için hapishane bir dehşet. Hapishaneleri tasarlayanların zihinlerinin bir yansıması.” şeklinde bir açıklamada da bulunmuştu.