Anasayfa Haber Steam Deck Kullanıcı Arayüzü İlk Kez Göründü

Steam Deck Kullanıcı Arayüzü İlk Kez Göründü

Steam Deck, masaüstü platformunda kullanılan Geniş Ekran modunun yenilenmiş sürümünü kullanacak.

Steam Deck el konsollarının piyasaya çıkması için kısa bir süre kaldı ve test kitleri geliştiricilere ulaşmaya başlamıştı. Şimdi ise konsolun kullanıcı arayüzünün nasıl görüneceğine dair ilk görseller bizimle.

Valve, taşınabilir konsolu için Steam’in “Geniş Ekran” modunu tamamen yeniliyor. Big Picture olarak bilinen mod masaüstü sürüm için tamamen yenilenecek ve ayrıca Deck’in işletim sisteminde kullanılacak.

SteamDB’nin yaratıcısı Pavel Djundik, SteamOS 3’ün bir görüntüsünün sızdırıldığını ve insanların zaten GPD Win 3 ve Aya Neo gibi diğer taşınabilir konsollarda kullanmaya başladığını bildirdi.

Djundik, yayınladığı görüntülerin aslında Steam Deck değil, Windows ortamında çekildiğini belirtiyor. Ayrıca yeni tasarım için çalışmaların sürdüğü ve bu nedenle son versiyonda bazı değişiklikler olabileceğini de ekleyelim.

Geniş Ekran modu çoğu Steam kullanıcı tarafından kullanılmıyor ve yapılan değişim olumlu karşılanabilir. 2011’de duyurulan ve 2012 beta sürümüyle piyasaya sürülen bu sistem, PC’lere büyük bir TV’ye bağlanırken denetleyici desteğine sahip konsol benzeri bir arayüz sağlamak için tasarlandı. 2015 yılından sonra ise hiçbir yenilik göremedik.

Steam Deck avuç içi konsollar ilk olarak Aralık 2021’de kullanıcılara ulaşmaya başlayacak. Hatırlarsanız Valve, büyük talep nedeniyle yeni verilecek ön siparişlerin tarihlerini birkaç ay ileri kaydırmıştı.