Anasayfa Haber Toshiba, Masaüstü ve NAS için 18 TB HDD’lerini Duyurdu

Toshiba, Masaüstü ve NAS için 18 TB HDD’lerini Duyurdu

FC-MAMR teknolojisiyle birlikte sabit sürücülerin kapasitesi 18 terabayta kadar uzanıyor ve ürünler son tüketicilere ulaşmaya başlıyor.

SSD’ler şu anda kullanıcılar için en iyi seçim olabilir. Ancak HDD’ler, gigabyte başına fiyatlandırma açısından halen çok daha önde ve genel veri depolama için sıkça kullanılmaya devam ediyor. Bu nedenle Toshiba, enerji destekli manyetik kayıt teknolojisine sahip ilk tüketici diskleri olan iki adet 18 TB HDD üretti.

Yeni sürücüler, endüstrinin akım kontrollü mikrodalga destekli manyetik kayıt (FC-MAMR) teknolojisini kullanan ilk ürünleri oldu. Toshiba N300, daha çok NAS kurulumlarına yönelik olarak tasarlandı. Önceki model 16 TB kapasiteye sahipti. Ancak FC-MAMR sayesinde kapasite yeni modelde yüzde 12,5 artışla 18 TB’a kadar çıktı.

Disk okuma-yazma kafaları

Aynı geliştirme, üst düzey masaüstü bilgisayarlar, oyun konsolları ve ev medya sunucuları için tasarlanan X300 için de geçerli. Her iki model de dokuz plakalı ve 512 megabayt arabelleğe sahipken 7.200 RPM hızında çalışıyor.

Toshiba, henüz yeni 18 TB HDD modellerinin performansı hakkında bilgi vermedi. Tasarımın MG09 serisi sürücülere benzerliği göz önüne alındığında, maksimum sürekli veri aktarım hızının saniyede yaklaşık 280 MB olması bekleniyor.

Üretici, X300’ün daha yüksek operasyonel güvenilirlik ve daha iyi genel performans için önbelleğe alma optimizasyonları için sürücü stabilizasyon mekanizmasında iyileştirmeler içerdiğini söylüyor. N300, sekiz adede kadar sürücü bölmesinde kullanılmak üzere tasarlandı ve tutarlı performans sağlamak için entegre döner titreşim sensörlerine sahip.

Her iki sürücü de üç yıllık sınırlı garantiyle destekleniyor ve yılda 180 terabayta kadar iş yükleri için derecelendiriliyor. 18 TB kapasiteli HDD’ler bu sonbaharda piyasaya çıkacak, ancak henüz bir fiyatlandırma yapılmadı.